Mainos
Mainos

Villa Marian sitruunatiramisu

Tämän tiramisun voi tarjoilla välittömästi

8 hengelle

  • 5 kananmunanvalkuaista
  • 5 ruokalusikallista sokeria
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 470 ml vispikermaa
  • 235 ml limoncello-likööriä, plus ekstra tilkka
  • yhden sitruunan kuori, raastettuna, ekstraa koristeluun
  • 235 ml vettä
  • 40 kpl Savoiardi-keksejä
  • valkosuklaarouhetta koristeluun

Valmistusohje

- Vatkaa kananmunanvalkuaiset, sokeri ja sitruunamehu kuohkeaksi

- Vispaa kerma erillisessä kulhossa vaahdoksi

- Lisää valkuaisseos, tilkka limoncelloa, sitruunankuori joukkoon ja kääntele varovaisesti kermavaahdon joukkoon.

- Laita 235 ml vettä ja 235 ml limoncelloa kuppiin, lisää hieman sokeria, jos tahdot

- Dippaa Savoiardi-keksin molemmat päät kevyesti limoncello-seoksessa. Keksin ulkokuoren pitäisi olla märkä sisuksen jäädessä suunnilleen kuivaksi.

- Asettele kostutetut keksit tiiviiksi kerrokseksi kakkuvuoan pohjalle.

- Levitä puolet kermaseoksesta keksien päälle. Peitä keksit kokonaan.

- Lisää toinen kerros kostutettuja keksejä ja peitä lopulla kermalla.

- Ripottele päälle sitruunankuorta ja valkosuklaarouhetta.

- Toisin kuin perinteiset tiramisut, tämän voi laittaa tarjolle välittömästi

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.