Viinirypälein koristeltu juustokakku

Juustokakku on helposti leivottava, monen rakastama suosikkijälkiruoka, jonka voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Koristele se juuri ennen tarjoilua. Myös passiohedelmänsiemenet tai kiiviviipaleet sopivat koristeluun.

Kahdeksalle

  • 16 graham-digestivekeksiä
  • 8 rkl voisula
  • ¾ dl kidesokeria
  • hieman jauhettua muskottia

Täyte

  • 2 pkt Philadelphia-juustoa à 227 g
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kidesokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl kanelia
  • viinirypäleitä
  • suklaarouhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota esiin matala irtopohjavuoka. Murusta keksit, sekoita murut voisulan ja muskotin kanssa. Painele seos vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 5 minuuttia.

2. Vatkaa juusto pehmeäksi sähkövatkaimella. Vatkaa mukaan munat, sokeri, sitruunamehu ja kaneli. Kaada täyte vuokaan ja paista vielä 10-15 minuuttia uunissa.

3. Jäähdytä kakku ja koristele halkaistuilla viinirypäleillä ja suklaarouheella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!