Viinirypälein koristeltu juustokakku
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5648980/landscape16_9/515/290/9f387417984e734ea8c89d702c978014/cE/899129-1615.jpg)
Juustokakku on helposti leivottava, monen rakastama suosikkijälkiruoka, jonka voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Koristele se juuri ennen tarjoilua. Myös passiohedelmänsiemenet tai kiiviviipaleet sopivat koristeluun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kahdeksalle
- 16 graham-digestivekeksiä
- 8 rkl voisula
- ¾ dl kidesokeria
- hieman jauhettua muskottia
Täyte
- 2 pkt Philadelphia-juustoa à 227 g
- 2 kananmunaa
- 1 dl kidesokeria
- ½ sitruunan mehu
- 1 tl kanelia
- viinirypäleitä
- suklaarouhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota esiin matala irtopohjavuoka. Murusta keksit, sekoita murut voisulan ja muskotin kanssa. Painele seos vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 5 minuuttia.
2. Vatkaa juusto pehmeäksi sähkövatkaimella. Vatkaa mukaan munat, sokeri, sitruunamehu ja kaneli. Kaada täyte vuokaan ja paista vielä 10-15 minuuttia uunissa.
3. Jäähdytä kakku ja koristele halkaistuilla viinirypäleillä ja suklaarouheella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka