Juustokakku on helposti leivottava, monen rakastama suosikkijälkiruoka, jonka voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Koristele se juuri ennen tarjoilua. Myös passiohedelmänsiemenet tai kiiviviipaleet sopivat koristeluun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kahdeksalle
- 16 graham-digestivekeksiä
- 8 rkl voisula
- ¾ dl kidesokeria
- hieman jauhettua muskottia
Täyte
- 2 pkt Philadelphia-juustoa à 227 g
- 2 kananmunaa
- 1 dl kidesokeria
- ½ sitruunan mehu
- 1 tl kanelia
- viinirypäleitä
- suklaarouhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota esiin matala irtopohjavuoka. Murusta keksit, sekoita murut voisulan ja muskotin kanssa. Painele seos vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 5 minuuttia.
2. Vatkaa juusto pehmeäksi sähkövatkaimella. Vatkaa mukaan munat, sokeri, sitruunamehu ja kaneli. Kaada täyte vuokaan ja paista vielä 10-15 minuuttia uunissa.
3. Jäähdytä kakku ja koristele halkaistuilla viinirypäleillä ja suklaarouheella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.