Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihannesrisotto valkosipulin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Risoton tulee olla kermainen, mutta riisiryynien hieman napakoita. Vahdi risottoa keittämisen aikana ja sekoittele välillä. Reseptin määrät voi hyvin tuplata.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 8 dl kasvislientä
  • ½ purjo
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ punainen chili
  • 1 rkl voita
  • 2 dl avorioriisiä
  • 100 g marinoituja, aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 rkl voita
  • 1 ½ rkl raastettua parmesaanijuustoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Hienonna valkosipuli, halkaise chili pituussuuntaan ja poista siemenet, hienonna puolet chilistä. Suikaloi purjo. Paista valkosipulia, chiliä ja purjoa voissa. Lisää riisi ja paista hetki. Kaada mukaan kasvislientä, vähän kerrallaan. Sekoita kunnes neste on imeytynyt. Alenna lämpöä.

2. Lisää loput liemestä vähän kerrallaan samalla sekoittaen, keitä miedolla lämmöllä n. 25 minuuttia. Hienonna lähes kaikki aurinkokuivatut tomaatit, säästä muutama koristeluun.

3. Ota kattila liedeltä. Kääntele mukaan parmesaani ja voi, lisää hienonnetut tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla, koristele tomaatein.

Lisää aiheesta:

Risottoa parsallaTomaattirisottoa ja grillattuja papujaKasvisrisottoBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraSavoijinkaalivuoka pekonillaKylmä avokadokeitto ja valkosipuliranskankerma
KasvisrisottoLisäkeruoatKananmunatonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisrisotto
  • 02.04.202310:45
    Risotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan

  • 27.04.202112:59
    Parsa

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 19.01.201609:11
    Risotto

    Sieni-siemenrisotto à la Virpi Mikkonen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sahramirisotto