Vihannesrisotto valkosipulin kera
Risoton tulee olla kermainen, mutta riisiryynien hieman napakoita. Vahdi risottoa keittämisen aikana ja sekoittele välillä. Reseptin määrät voi hyvin tuplata.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 dl kasvislientä
- ½ purjo
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ punainen chili
- 1 rkl voita
- 2 dl avorioriisiä
- 100 g marinoituja, aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 rkl voita
- 1 ½ rkl raastettua parmesaanijuustoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Hienonna valkosipuli, halkaise chili pituussuuntaan ja poista siemenet, hienonna puolet chilistä. Suikaloi purjo. Paista valkosipulia, chiliä ja purjoa voissa. Lisää riisi ja paista hetki. Kaada mukaan kasvislientä, vähän kerrallaan. Sekoita kunnes neste on imeytynyt. Alenna lämpöä.
2. Lisää loput liemestä vähän kerrallaan samalla sekoittaen, keitä miedolla lämmöllä n. 25 minuuttia. Hienonna lähes kaikki aurinkokuivatut tomaatit, säästä muutama koristeluun.
3. Ota kattila liedeltä. Kääntele mukaan parmesaani ja voi, lisää hienonnetut tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla, koristele tomaatein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti