Vihanneskeitto mannaryyniklimppien kanssa

Tee hyvänmakuinen, ravitseva ja lämmittävä, joka maistuu ympäri vuoden, mutta erityisesti raaankosteana syyspäivänä. Ennen klimppejä tarjottiin keiton kanssa. Nyt voit jalostaa vihanneskeiton mannaryynipalleroilla, jotka maistuvat lapsillekin. Klimpit voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä.

Neljälle

  • 1 sipuli
  • 150 g juuriselleriä
  • 1 porkkana
  • 1 purjonvihreä osa
  • 1 ½ l vihanneslientä
  • suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • ½ kesäkurpitsa
  • 150 g sokeriherneitä
  • ½ dl persiljasilppua

Klimpit

  • 3 dl maitoa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 3 karvasmantelia
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 dl mannaryynejä
  • 1 muna

Valmistusohje

1. Klimpit: Hienonna kardemumma morttelissa. Raasta tai jauha kuoritut karvasmantelit. Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää siihen kardemumma ja karvasmanteli. Sekoita joukkoon mannaryynit ja suola. Keitä hiljaa 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Vatkaa muna kupissa. Kun puuro on paksuuntunut, sekoita joukkoon vatkattu muna. Anna puuron jäähtyä hieman ja muotoile kostutetuilla käsillä pyöreitä palleroia. Jäähdytä klimpit.

2. Kuori sipuli ja lohko se. Kuori porkkana ja selleri ja pieni ne. Puhdista purjo ja leikkaa vihreä osa paloiksi. Laita vihannekset kattilaan ja kaada vihanneslientä päälle, niin että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suola ja valkopippurit. Keitä hiljaa kannella peitettynä, kunnes vihannekset ovat pehmeitä, noin 15 minuuttia.

3. Suikaloi kesäkurpitsa ja poista sokeriherneistä kovat kannat. Lisää ne keittoon ja keitä vielä 5 minuuttia. Tarjoile keitto klimppien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat