Vihanneskeitto mannaryyniklimppien kanssa
Tee hyvänmakuinen, ravitseva ja lämmittävä, joka maistuu ympäri vuoden, mutta erityisesti raaankosteana syyspäivänä. Ennen klimppejä tarjottiin keiton kanssa. Nyt voit jalostaa vihanneskeiton mannaryynipalleroilla, jotka maistuvat lapsillekin. Klimpit voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 1 sipuli
- 150 g juuriselleriä
- 1 porkkana
- 1 purjonvihreä osa
- 1 ½ l vihanneslientä
- suolaa
- 5 kokonaista valkopippuria
- ½ kesäkurpitsa
- 150 g sokeriherneitä
- ½ dl persiljasilppua
Klimpit
- 3 dl maitoa
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 3 karvasmantelia
- 1 maustemitta suolaa
- 1 dl mannaryynejä
- 1 muna
Valmistusohje
1. Klimpit: Hienonna kardemumma morttelissa. Raasta tai jauha kuoritut karvasmantelit. Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää siihen kardemumma ja karvasmanteli. Sekoita joukkoon mannaryynit ja suola. Keitä hiljaa 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Vatkaa muna kupissa. Kun puuro on paksuuntunut, sekoita joukkoon vatkattu muna. Anna puuron jäähtyä hieman ja muotoile kostutetuilla käsillä pyöreitä palleroia. Jäähdytä klimpit.
2. Kuori sipuli ja lohko se. Kuori porkkana ja selleri ja pieni ne. Puhdista purjo ja leikkaa vihreä osa paloiksi. Laita vihannekset kattilaan ja kaada vihanneslientä päälle, niin että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suola ja valkopippurit. Keitä hiljaa kannella peitettynä, kunnes vihannekset ovat pehmeitä, noin 15 minuuttia.
3. Suikaloi kesäkurpitsa ja poista sokeriherneistä kovat kannat. Lisää ne keittoon ja keitä vielä 5 minuuttia. Tarjoile keitto klimppien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka