Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihanneskeitto mannaryyniklimppien kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 sipuli
  • 150 g juuriselleriä
  • 1 porkkana
  • 1 purjonvihreä osa
  • 1 ½ l vihanneslientä
  • suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • ½ kesäkurpitsa
  • 150 g sokeriherneitä
  • ½ dl persiljasilppua

Klimpit

  • 3 dl maitoa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 3 karvasmantelia
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 dl mannaryynejä
  • 1 muna

Valmistusohje

1. Klimpit: Hienonna kardemumma morttelissa. Raasta tai jauha kuoritut karvasmantelit. Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää siihen kardemumma ja karvasmanteli. Sekoita joukkoon mannaryynit ja suola. Keitä hiljaa 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Vatkaa muna kupissa. Kun puuro on paksuuntunut, sekoita joukkoon vatkattu muna. Anna puuron jäähtyä hieman ja muotoile kostutetuilla käsillä pyöreitä palleroia. Jäähdytä klimpit.

2. Kuori sipuli ja lohko se. Kuori porkkana ja selleri ja pieni ne. Puhdista purjo ja leikkaa vihreä osa paloiksi. Laita vihannekset kattilaan ja kaada vihanneslientä päälle, niin että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suola ja valkopippurit. Keitä hiljaa kannella peitettynä, kunnes vihannekset ovat pehmeitä, noin 15 minuuttia.

Tee hyvänmakuinen, ravitseva ja lämmittävä, joka maistuu ympäri vuoden, mutta erityisesti raaankosteana syyspäivänä. Ennen klimppejä tarjottiin keiton kanssa. Nyt voit jalostaa vihanneskeiton mannaryynipalleroilla, jotka maistuvat lapsillekin. Klimpit voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä.

3. Suikaloi kesäkurpitsa ja poista sokeriherneistä kovat kannat. Lisää ne keittoon ja keitä vielä 5 minuuttia. Tarjoile keitto klimppien kanssa.

Lisää aiheesta:

Juustokuminalla maustettu vihannescurryLiha-vihanneskeitto mykyjen keraNokkoskeitto uppomunien kanssaJuureskeittoKylmä avokadokeitto ja valkosipuliranskankermaNokkos-ruohosipulikeitto
KasviskeittoKeitotKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto