Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Venäläiset lihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Äidin lihapullien sijaan kokeile paistaa venäläisiä lihapullia. Näihin kuuluu pehmeä, ranskankermasta hieman hapan kastike. Tarjoile vihannesriisin kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • Neljälle

Jauhelihataikina

  • 500 g lampaan- tai naudan jauhelihaa
  • 2 vaaleaa leipäviipaletta
  • 1 ½ dl maitoa
  • 1 keltasipuli
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ maustemitta jauhettua muskottia
  • voita paistamiseen

Vihannesriisi

  • 4 annosta pitkäjyväistä riisiä
  • ½ porkkana
  • 50 g juuriselleriä
  • 1 purjo
  • voita

Kastike

  • ½ keltasipuli
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl ranskankermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Hienonna sipuli, paista voissa ilman että se saa väriä. Ripottele päälle jauhoja, sekoita. Lisää ranskankerma. Keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

2. Vihannesriisi: Keitä riisi. Puhdista, huuhdo ja suikaloi porkkana, juuriselleri ja purjo hienoksi. Paista suikaleet nopeasti voinokareessa. Sekoita vastakeitetyn riisin kanssa.

3. Murusta leipäviipaleet, kaada maito murujen päälle. Raasta mukaan sipuli. Lisää jauheliha, suola, pippuri ja jauhettu muskotti, sekoita. Muotoile 12 litteää lihapullaa ja paista niitä 2-3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile vihannesriisin kera, kaada kastiketta ympärille.

Lisää aiheesta:

Pienet lindströminpihvit kermakastikkeessaHovimestarin moussakaPaneerattua porsaanseläkettä paistettujen vihannesten ja perunamuusin keraMunakoisolaatikkoMoussaka juurisellerilläValkosipulimaustetut lihapullat tomaattiliemessä
LihapullatKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti