Vasikan kateenkorvaa kaalipedillä

Vasikan kateenkorva on tätä nykyä melko harvinainen raaka-aine, joten sitä joutuu tavallisesti tilaamaan hyvinvarustetuistakin lihakaupoista. Hyvä suunnittelu on muutenkin paikallaan, koska kateenkorvan valmistus liotuksineen vie aikansa. Tämä annos on tarkoitettu alkuruoaksi.

Neljälle

  • 350 g vasikan kateenkorvaa
  • ½ rkl suolaa + 4 dl vettä
  • n. 2 rkl vehnäjauhoa
  • voita paistamiseen
  • 4 isoa savoijinkaalin lehteä
  • vesikrassia koristeeksi

Sinappikastike

  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 5 dl vasikanlihalientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl Pernod'ia
  • 2 tl Dijon-sinappia (ranskalaista sinappia)

Valmistusohje

1. Pistele neulalla kateenkorvaa niihin kohtiin, joihin on kertynyt verta ja huuhtele kylmällä, juoksevalla vedellä. Jätä kateenkorva kulhossa juoksevan kylmän veden alle noin tunniksi, kunnes kulhosta virtaava vesi on täysin kirkasta. Kiehauta kasarissa 4 dl vettä ja ½ rkl suolaa, nosta kateenkorva kiehuvaan veteen ja ryöppää sitä 3 minuuttia. Nosta liha keitinvedestä ja huuhtele kylmässä vedessä. Poista kateenkorvasta kaikki näkyvät suonet ja kalvot ja leikkaa se sentin vahvuisiksi viipaleiksi.

2. Sinappikastike: Kuori salottisipulit ja silppua ne hienoksi. Kuullota silppua oliiviöljyssä, ota kasari liedeltä ja sekoita joukkoon 1 rkl vehnäjauhoa. Nosta takaisin liedelle ja kaada vähitellen seokseen lihaliemi koko ajan hämmentäen. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamicolla ja anna porista hetken aikaa. Siivilöi kastike, lisää sinappi ja Pernod ja kuumenna kastike kiehuvaksi ennen tarjoilua.

3. Jauhota kateenkorvaviipaleet, paista ne voissa kauniin ruskeiksi, suolaa ja pippuroi. Keitä uutta vettä ja suolaa, ryöppää savoijinkaalinlehtiä puoli minuuttia, huuhtaise ne nopeasti kylmällä vedellä ja aseta yksi lehti jokaiselle neljälle lämmitetylle lautaselle. Jaa kateenkorvaviipaleet kaalinlehdille ja tarjoile sinappikastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.