Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vasikan kateenkorvaa kaalipedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 350 g vasikan kateenkorvaa
  • ½ rkl suolaa + 4 dl vettä
  • n. 2 rkl vehnäjauhoa
  • voita paistamiseen
  • 4 isoa savoijinkaalin lehteä
  • vesikrassia koristeeksi

Sinappikastike

  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 5 dl vasikanlihalientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl Pernod'ia
  • 2 tl Dijon-sinappia (ranskalaista sinappia)

Valmistusohje

1. Pistele neulalla kateenkorvaa niihin kohtiin, joihin on kertynyt verta ja huuhtele kylmällä, juoksevalla vedellä. Jätä kateenkorva kulhossa juoksevan kylmän veden alle noin tunniksi, kunnes kulhosta virtaava vesi on täysin kirkasta. Kiehauta kasarissa 4 dl vettä ja ½ rkl suolaa, nosta kateenkorva kiehuvaan veteen ja ryöppää sitä 3 minuuttia. Nosta liha keitinvedestä ja huuhtele kylmässä vedessä. Poista kateenkorvasta kaikki näkyvät suonet ja kalvot ja leikkaa se sentin vahvuisiksi viipaleiksi.

2. Sinappikastike: Kuori salottisipulit ja silppua ne hienoksi. Kuullota silppua oliiviöljyssä, ota kasari liedeltä ja sekoita joukkoon 1 rkl vehnäjauhoa. Nosta takaisin liedelle ja kaada vähitellen seokseen lihaliemi koko ajan hämmentäen. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamicolla ja anna porista hetken aikaa. Siivilöi kastike, lisää sinappi ja Pernod ja kuumenna kastike kiehuvaksi ennen tarjoilua.

Vasikan kateenkorva on tätä nykyä melko harvinainen raaka-aine, joten sitä joutuu tavallisesti tilaamaan hyvinvarustetuistakin lihakaupoista. Hyvä suunnittelu on muutenkin paikallaan, koska kateenkorvan valmistus liotuksineen vie aikansa. Tämä annos on tarkoitettu alkuruoaksi.

3. Jauhota kateenkorvaviipaleet, paista ne voissa kauniin ruskeiksi, suolaa ja pippuroi. Keitä uutta vettä ja suolaa, ryöppää savoijinkaalinlehtiä puoli minuuttia, huuhtaise ne nopeasti kylmällä vedellä ja aseta yksi lehti jokaiselle neljälle lämmitetylle lautaselle. Jaa kateenkorvaviipaleet kaalinlehdille ja tarjoile sinappikastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiPerinteinen tillilihaVitello tonnato – italialainen vasikanpaistiLohifileetä jauhetun hauen ja punaviinivoikastikkeen keraPaistettu kateenkorva sienipedilläOsso buco sahramirisoton kera
KateenkorvaaAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kateenkorvaa
  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Vol au vent à la Reine kanan ja kateenkorvan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kateenkorvaa, pinaattia ja kermapurjoa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paistettu kateenkorva sienipedillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vasikan kateenkorvaa kaalipedillä