Mainos
Värikäs Kinkkupiirakka
Julkaistu
Ruispohjaan tehty kinkkupiirakka on maistuva suolainen tarjottava. Piirakka valmistuu helpolla ja maku on monien mieleen. Tämä ohje palkittiin Arjan Leivontanurkan reseptikilpailussa.
Ainekset
- Pyöreä piirakkavuoallinen (halkisija n. 25-28 cm)
Pohja
- 500 g ruistaikinaa
Täyte
- n. 250 g savukinkkua suikaleina
- 1-2 kpl paprikaa
- 20-50 g purjoa (pieni pala)
- 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- ripaus suolaa, sitruunapippuria ja valkopippuria
Valmistusohje
Vuoraa voideltu piirakkavuoka sulaneella piirakkataikinalla. Sekoita täyteaineet keskenään ja lisää pohjan päälle.
Paista uunin keskitasolla 175-asteessa noin 30 minuuttia.
Resepti: Tuija Palin, Vahto.
MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isäpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka