Ruispohjaan tehty kinkkupiirakka on maistuva suolainen tarjottava. Piirakka valmistuu helpolla ja maku on monien mieleen. Tämä ohje palkittiin Arjan Leivontanurkan reseptikilpailussa.
Ainekset
- Pyöreä piirakkavuoallinen (halkisija n. 25-28 cm)
Pohja
- 500 g ruistaikinaa
Täyte
- n. 250 g savukinkkua suikaleina
- 1-2 kpl paprikaa
- 20-50 g purjoa (pieni pala)
- 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- ripaus suolaa, sitruunapippuria ja valkopippuria
Valmistusohje
Vuoraa voideltu piirakkavuoka sulaneella piirakkataikinalla. Sekoita täyteaineet keskenään ja lisää pohjan päälle.
Paista uunin keskitasolla 175-asteessa noin 30 minuuttia.
Resepti: Tuija Palin, Vahto.
MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isäpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!