Valkosuklaakiisseli

Kokeile valkosuklaakiisseliä herkullisen marjasoseen kanssa. Reseptillä valmistat neljä jälkiruoka-annosta.

Ainekset

  • 6 dl maitoa
  • 3/4 dl maissijauhoa (maizena)
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50 g valkosuklaata

Marjasose

  • 150 g marjoja (vadelmaa, mansikkaa, mustikkaa)
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Sekoita kattilassa kylmä maito, maissijauhot sekä sokerit keskenään ja kuumenna niin, että seos alkaa kiehua hiljalleen.

Keitä miedolla lämmöllä 5 min ajan, nosta kattila pois liedeltä ja lisää valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada annosmaljoihin.

Jäähdytä kylmässä, jotta kiisseli hyytyy ja kaada pinnalle marjasose.

Survo marjat, sokeri sekä vesi keskenään ja kaada hyytyneen kiisselin päälle.

Yhden annoksen ravintosisältö:

Energiaa 250 kcal

Proteiinia 6g (10 E%)

Hiilihydraatteja 40g (64 E%)

Kuitua 1g

Rasvaa 7g (25 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 4g (57% kokonaisrasvasta)

Suolaa

Jos suklaakiisseli-annosta pienentää 50g (n. 1/4) laskee annoksen energiamäärä lähes 100 kcal.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!