Valkosuklaakiisseli
Kokeile valkosuklaakiisseliä herkullisen marjasoseen kanssa. Reseptillä valmistat neljä jälkiruoka-annosta.
Ainekset
- 6 dl maitoa
- 3/4 dl maissijauhoa (maizena)
- 3 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 50 g valkosuklaata
Marjasose
- 150 g marjoja (vadelmaa, mansikkaa, mustikkaa)
- 2 rkl sokeria
- 1 dl vettä
Valmistusohje
Sekoita kattilassa kylmä maito, maissijauhot sekä sokerit keskenään ja kuumenna niin, että seos alkaa kiehua hiljalleen.
Keitä miedolla lämmöllä 5 min ajan, nosta kattila pois liedeltä ja lisää valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada annosmaljoihin.
Jäähdytä kylmässä, jotta kiisseli hyytyy ja kaada pinnalle marjasose.
Survo marjat, sokeri sekä vesi keskenään ja kaada hyytyneen kiisselin päälle.
Yhden annoksen ravintosisältö:
Energiaa 250 kcal
Proteiinia 6g (10 E%)
Hiilihydraatteja 40g (64 E%)
Kuitua 1g
Rasvaa 7g (25 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 4g (57% kokonaisrasvasta)
Suolaa
Jos suklaakiisseli-annosta pienentää 50g (n. 1/4) laskee annoksen energiamäärä lähes 100 kcal.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi