Valkosuklaakiisseli
Kokeile valkosuklaakiisseliä herkullisen marjasoseen kanssa. Reseptillä valmistat neljä jälkiruoka-annosta.
Ainekset
- 6 dl maitoa
- 3/4 dl maissijauhoa (maizena)
- 3 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 50 g valkosuklaata
Marjasose
- 150 g marjoja (vadelmaa, mansikkaa, mustikkaa)
- 2 rkl sokeria
- 1 dl vettä
Valmistusohje
Sekoita kattilassa kylmä maito, maissijauhot sekä sokerit keskenään ja kuumenna niin, että seos alkaa kiehua hiljalleen.
Keitä miedolla lämmöllä 5 min ajan, nosta kattila pois liedeltä ja lisää valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada annosmaljoihin.
Jäähdytä kylmässä, jotta kiisseli hyytyy ja kaada pinnalle marjasose.
Survo marjat, sokeri sekä vesi keskenään ja kaada hyytyneen kiisselin päälle.
Yhden annoksen ravintosisältö:
Energiaa 250 kcal
Proteiinia 6g (10 E%)
Hiilihydraatteja 40g (64 E%)
Kuitua 1g
Rasvaa 7g (25 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 4g (57% kokonaisrasvasta)
Suolaa
Jos suklaakiisseli-annosta pienentää 50g (n. 1/4) laskee annoksen energiamäärä lähes 100 kcal.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut