Valkosipulispaghettia

Tämä on italialainen versio keskiyön huikopalasta. Valkosipulispaghetti on kevyttä, siis täydellistä yön pikkutuntien syömistä sen jälkeen kun on saanut tanssikengät jalastaan. Kuka silloin enää jaksaa pizzaa?

4 hengelle

  • 500g spaghettia
  • 100g korppujauhoja
  • pieni nippu persiljaa hienoksi silputtuna
  • 1,2dl neitsytoliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 3 chilipippuria murskattuna
  • suolaa mausteeksi

Valmistusohje

- Laita vesi kattilaan kiehumaan, lisää suola. Keitä spaghettia noin 8 minuuttia. Ota kattila liedeltä, kun pasta on al dente. Valuta spaghetti, mutta säästä muutama kauhallinen pastavettä.

- Paahda korppujauhot persiljan kanssa kuivalla kasarilla kullankeltaisiksi.

- Kuumenna toisella pannulla neitsytoliiviöljy ja valkosipulin ja chilipippurin sekoitus. Kiehauta muutama minuutti, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Älä polta valkosipulia, sillä silloin siitä tulee karvas.

- Lisää spaghetti pannuun, jossa on oliiviöljy, valkosipuli ja chilipippuri ja sekoita hyvin. Estääksesi kuivumista lisää muutama kauhallinen pastavettä. Anna kiehua muutama minuutti tai kunnes pasta on sopivan kypsää.

- Sekoita paahdettu korppujauhe ja persilja pastan joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!