Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vadelmatarteletit ja vadelmakastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 2 rkl sokeria
  • 50 g kylmää voita
  • 1/2 rkl vettä

Täyte

  • 1 l vadelmia
  • 2 rkl sokeria
  • sitruunamehua
  • 4 rkl crème fraiche (ranskankermaa)

Koristeluun

  • sitruunamelissaa
  • tai minttua
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Hakkaa veitsellä yhteen jauho, sokeri ja voi. Sekoita taikinaan vesi. Kauli taikina ja vuoraa neljä tartelettivuokaa. Tai laita nokare taikinaa kuhunkin vuokaan ja painele jauhotetuilla peukaloilla se tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes kuoret ovat kauniin värisiä. Jäähdytä kunnolla ennen täyttämistä. Tähän asti voit valmistella tarteletit vaikka edellisenä päivänä.

2. Pane kolmasosa vadelmista tehosekoittajaan tai monitoimikoneeseen ja jauha soseeksi. Jos haluat siemenetöntä kastiketta, siivilöi sose. Mausta sokerilla ja sitruunamehulla.

3. Tipauta 1 rkl ranskankermaa jokaiseen tartelettiin ja jaa loput vadelmat kermapedille. Siivilöi päälle tomusokeria. Lusikoi vadelmakasktiketta peiliksi annoslautasille ja asettele täytetyt tarteletit niiden päälle. Koristele sitruunamelissalla tai tuoreella mintulla ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Pienet karamellitarteletitVadelmavuoatAppelsiini-mansikkatarteJäädytetty ranskankermatorttuPakastettu ranskankermatorttuMantelimaljat kinuskitäytteellä
Makea kastikeMakeat leivonnaisetKananmunatonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tarteletit ovat pieniä kuppimaisia leivonnaisia, jotka täytetään suolaisilla tai makeilla täytteillä. Tällä kertaa täytämme ne vadelmilla ja ranskankermalla - hurmaava yhdistelmä.

Tuoreimmat aiheesta

Makea kastike
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastiketta

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paistettuja omenaviipaleita ja vaniljakastiketta

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Vadelmatarteletit ja vadelmakastike

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Vadelmainen vaniljajäätelökastike

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vadelma sabayon