Vadelmatarteletit ja vadelmakastike

Tarteletit ovat pieniä kuppimaisia leivonnaisia, jotka täytetään suolaisilla tai makeilla täytteillä. Tällä kertaa täytämme ne vadelmilla ja ranskankermalla - hurmaava yhdistelmä.

4 hengelle

  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 2 rkl sokeria
  • 50 g kylmää voita
  • 1/2 rkl vettä

Täyte

  • 1 l vadelmia
  • 2 rkl sokeria
  • sitruunamehua
  • 4 rkl crème fraiche (ranskankermaa)

Koristeluun

  • sitruunamelissaa
  • tai minttua
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Hakkaa veitsellä yhteen jauho, sokeri ja voi. Sekoita taikinaan vesi. Kauli taikina ja vuoraa neljä tartelettivuokaa. Tai laita nokare taikinaa kuhunkin vuokaan ja painele jauhotetuilla peukaloilla se tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes kuoret ovat kauniin värisiä. Jäähdytä kunnolla ennen täyttämistä. Tähän asti voit valmistella tarteletit vaikka edellisenä päivänä.

2. Pane kolmasosa vadelmista tehosekoittajaan tai monitoimikoneeseen ja jauha soseeksi. Jos haluat siemenetöntä kastiketta, siivilöi sose. Mausta sokerilla ja sitruunamehulla.

3. Tipauta 1 rkl ranskankermaa jokaiseen tartelettiin ja jaa loput vadelmat kermapedille. Siivilöi päälle tomusokeria. Lusikoi vadelmakasktiketta peiliksi annoslautasille ja asettele täytetyt tarteletit niiden päälle. Koristele sitruunamelissalla tai tuoreella mintulla ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.