Tämä jälkiruoka näyttää siltä, että se on vaatinut paljon työtä, vaikka se itse asiassa on hyvinkin helppo valmistaa. Täydellinen yllätys!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 8 digestivekeksiä
- 2 rkl voita
- 1 liivatelehti
- 1 tl jauhettua kanelia
- 5 dl tuoreita vadelmia
- 2 rkl vettä
- 4 tuoretta karhunvatukkaa
- 1 prk vaniljarahkaa
Valmistusohje
1. Murusta keksit karkeasti. Paista ne voissa, mausta kanelilla. Anna jäähtyä. Laita liivate likoamaan veteen.
2. Muussaa ¾ vadelmista. Kuumenna ne veden kanssa, purista neste siivilän läpi. Sekoita liivate kuumaan vadelmamassaan.
3. Lado kerroksittain keksinmuruja, vadelmatahnaa ja rahkaa kauniisiin laseihin. Laita päällimmäiseksi muruja, koristele tuoreilla marjoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.