Vadelmajogurtti-suklaapiirakka
Julkaistu
Vadelmajogurtti-suklaapiirakka on helppo valmistaa ja maistuu aivan Fazerin suosikkisuklaalta. Piirakan ohjeen ideoi Ellimaija Leppänen, joka jakaa Instagramissa @withchocolatechips -tilillään huikeita leivontaluomuksiaan sekä niiden reseptejä.
- Annosmäärä: 6 annosta
Pohja
- 200 g vaniljatäytekeksejä (esim. Domino)
- 70 g voita
- 1 rkl vadelmahilloa
Jogurttitäyte
- 400 g paksua turkkilaista jogurttia (väh. 10%)
- 200 g valkosuklaata
- 4 rkl kuivattua vadelmaa
Maitosuklaakerros
- 150 g Fazerin sinistä
- 0,75 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Vadelmajogurtti-suklaapiirakan valmistusohje:
Pohja:
- Hienonna keksit, sulata voi. Sekoita ne yhteen ja lisää hillo. Sekoita tasaiseksi.
- Valmistele n.22 cm irtopohjavuoka suihkauttamalla siihen vuokasprayta tai esim leivinpaperia. Painele pohjaseos pohjalle ja reunoille.
- Nosta jääkaappiin kovettumaan.
Jogurttitäyte:
- Notkista jogurtti kulhossa. Lisää vadelma.
- Sulata valkosuklaa ja sekoita se jogurtin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Varo ettei jogurtti ole liian kylmää tai valkosuklaa liian kuumaa.
- Kaada pohjan päälle ja nosta jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi kovettumaan.
Maitosuklaakerros:
- Rouhi suklaa ihan pieneksi ja laita kulhoon.
- Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada sitten kerma suklaarouheen päälle. Anna levätä sekoittamatta muutama minuutti. Sekoita tasaiseksi. Jos kaikki suklaa ei sulanut voit pienissä jaksoissa jatkaa sulatusta mikrossa.
- Kaada suklaa piirakan päälle ja anna kovettua useampi tunti jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa