Vadelmajogurtti-suklaapiirakka

VAIN RESEPTIJUTTUUN Vadelmajogurtti-suklaapiirakka
Ellin helppo vadelmajogurtti-suklaapiirakka maistuu aivan suosikkisuklaalta. @withchocolatechips

Vadelmajogurtti-suklaapiirakka on helppo valmistaa ja maistuu aivan Fazerin suosikkisuklaalta. Piirakan ohjeen ideoi Ellimaija Leppänen, joka jakaa Instagramissa @withchocolatechips -tilillään huikeita leivontaluomuksiaan sekä niiden reseptejä.

  • Annosmäärä: 6 annosta

Pohja

  • 200 g vaniljatäytekeksejä (esim. Domino)
  • 70 g voita
  • 1 rkl vadelmahilloa

Jogurttitäyte

  • 400 g paksua turkkilaista jogurttia (väh. 10%)
  • 200 g valkosuklaata
  • 4 rkl kuivattua vadelmaa

Maitosuklaakerros

  • 150 g Fazerin sinistä
  • 0,75 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Vadelmajogurtti-suklaapiirakan valmistusohje:

Pohja:

  1. Hienonna keksit, sulata voi. Sekoita ne yhteen ja lisää hillo. Sekoita tasaiseksi. 
  2. Valmistele n.22 cm irtopohjavuoka suihkauttamalla siihen vuokasprayta tai esim leivinpaperia. Painele pohjaseos pohjalle ja reunoille.
  3. Nosta jääkaappiin kovettumaan.

Jogurttitäyte:

  1. Notkista jogurtti kulhossa. Lisää vadelma.
  2. Sulata valkosuklaa ja sekoita se jogurtin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Varo ettei jogurtti ole liian kylmää tai valkosuklaa liian kuumaa. 
  3. Kaada pohjan päälle ja nosta jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi kovettumaan.

Maitosuklaakerros:

  1. Rouhi suklaa ihan pieneksi ja laita kulhoon. 
  2. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada sitten kerma suklaarouheen päälle. Anna levätä sekoittamatta muutama minuutti. Sekoita tasaiseksi. Jos kaikki suklaa ei sulanut voit pienissä jaksoissa jatkaa sulatusta mikrossa. 
  3. Kaada suklaa piirakan päälle ja anna kovettua useampi tunti jääkaapissa.

Parhaat ruokaohjelmat