Vadelmainen vaniljajäätelökastike

Vadelmainen vaniljajäätelökastike toimii sellaisenaan tai vaikkapa kakun ja piirakan lisukkeena. Makuja-kokki Veera Rusanen suosittelee kastiketta tuhdin mud caken kanssa.

Ainekset

  • 0,5 l vaniljajäätelöä
  • 1 sitruuna
  • 2 dl pakastevadelmia
  • (0,5 dl tomusokeria)

Valmistusohje

Leikkaa jäätelö isoiksi kuutioiksi ja anna kuutioiden sulaa hetki kulhossa huoneenlämmössä.

Pese sitruuna huolella ja raasta siitä kuori ja purista mehu. Lisää kuoriraaste, sitruunamehu ja vadelmat jäätelön joukkoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittajalla.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria, jos jäätelökastikkeesta tulee makuusi liian hapanta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!