Vadelmainen vaniljajäätelökastike
Vadelmainen vaniljajäätelökastike toimii sellaisenaan tai vaikkapa kakun ja piirakan lisukkeena. Makuja-kokki Veera Rusanen suosittelee kastiketta tuhdin mud caken kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 0,5 l vaniljajäätelöä
- 1 sitruuna
- 2 dl pakastevadelmia
- (0,5 dl tomusokeria)
Valmistusohje
Leikkaa jäätelö isoiksi kuutioiksi ja anna kuutioiden sulaa hetki kulhossa huoneenlämmössä.
Pese sitruuna huolella ja raasta siitä kuori ja purista mehu. Lisää kuoriraaste, sitruunamehu ja vadelmat jäätelön joukkoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittajalla.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria, jos jäätelökastikkeesta tulee makuusi liian hapanta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa