Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunijäätelö Kauramuropohjaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullinen uunijäätelö syntyy kätevästi valmiista Kauramurotaikinasta, ja sen valmistus on todella vaivatonta.

Pohja

  • N. 25 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka
  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa

Leivitykseen

  • Voita, Myllyn Paras Korppujauhoja

Kypsälle pohjalle

  • n. 1 dl vadelma- tai punaherukkamehua
  • 2-3 dl vadelmasurvostan.
  • 5 dl vadelmia ja punaherukoita
  • 1 l vaniljajäätelöä

Marenki

  • 4 valkuaista
  • 2 dl sokeria

Valmistusohje

Tämän herkun valmistus on todella vaivatonta – osta valmis taikina pakastealtaasta, nappaa mukaasi myös jäätelö ja hanki koristeeksi vadelmia ja muita marjoja. Voit paistaa pohjan jo etukäteen valmiiksi, sillä uunijäätelöosuus tehdään juuri ennen tarjoilua.

Sulata taikina, painele se voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös). Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 8-12 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Kostuta jäähtynyt pohja mehulla. Levitä päälle vadelmasurvos. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota jäätelöstä paloja ja lado ne nopeasti tortun päälle marjojen kanssa. Peitä jäätelö hyvin marenkivaahdolla ja nosta vuoka 250-asteisen uunin toiseksi ylimmälle tasolle 3 - 4 minuutiksi eli kunnes marenkihuiput saavat vähän väriä. Tarjoile heti.

VINKKI: Voit tehdä saman karviaisilla, mustikoilla tai puolukoilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Paluu menneisyyteen: Muistatko vielä tämän huikean hyvän jäätelöherkun?Mansikka-jäätelötorttuRaikas vadelmatorttuPuolukka-marenkitorttuKaurakeksikakkuGeisha-punaherukkaleivokset
UunijäätelöMyllyn ParasJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Uunijäätelö
  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Perinteinen uunijäätelö

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Omenainen uunijäätelö

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Hedelmäiset uunijäätelöt

  • 10.04.201317:07
    Jälkiruoat

    Uunijäätelö

  • 18.02.201300:00
    Myllyn Paras

    Uunijäätelö Kauramuropohjaan