Uunijäätelö Kauramuropohjaan
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5666940/landscape16_9/515/290/504fec864779c713d2fe5b13c4a220b2/QM/1456575-11042.jpg)
Herkullinen uunijäätelö syntyy kätevästi valmiista Kauramurotaikinasta, ja sen valmistus on todella vaivatonta.
Pohja
- N. 25 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa
Leivitykseen
- Voita, Myllyn Paras Korppujauhoja
Kypsälle pohjalle
- n. 1 dl vadelma- tai punaherukkamehua
- 2-3 dl vadelmasurvostan.
- 5 dl vadelmia ja punaherukoita
- 1 l vaniljajäätelöä
Marenki
- 4 valkuaista
- 2 dl sokeria
Valmistusohje
Tämän herkun valmistus on todella vaivatonta – osta valmis taikina pakastealtaasta, nappaa mukaasi myös jäätelö ja hanki koristeeksi vadelmia ja muita marjoja. Voit paistaa pohjan jo etukäteen valmiiksi, sillä uunijäätelöosuus tehdään juuri ennen tarjoilua.
Sulata taikina, painele se voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös). Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 8-12 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.
Kostuta jäähtynyt pohja mehulla. Levitä päälle vadelmasurvos. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota jäätelöstä paloja ja lado ne nopeasti tortun päälle marjojen kanssa. Peitä jäätelö hyvin marenkivaahdolla ja nosta vuoka 250-asteisen uunin toiseksi ylimmälle tasolle 3 - 4 minuutiksi eli kunnes marenkihuiput saavat vähän väriä. Tarjoile heti.
VINKKI: Voit tehdä saman karviaisilla, mustikoilla tai puolukoilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka