Tuorepuuro mustikoilla ja cashewkermalla

kuva tuorepuuro_091A8853

Samassa Liemessä -ohjelman tuorepuuro on helppo valmistaa itse. Laita illalla ainekset kulhoon ja puuro on aamulla valmis! Superterveellinen aamupala saa makunsa mustikoista ja cashewkermasta. Nam!

4:lle

  • 1/2 dl cashewpähkinöitä
  • 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl kaura- tai mantelimaitoa
  • 1 dl mustikoita
  • 2 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • ripaus kardemummaa

Cashewkerma

  • (n. 10:lle)
  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • n. 0.5 dl vettä
  • ripaus suolaa
  • ripaus vaniljauutetta tai tilkka limen mehua

Valmistusohje

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauttele rouheaksi puuroksi. Lisää tarvittaessa lisää nestettä tai kaurahiutaleita.

Tarkista maut ja lisää hunajaa jos tykkäät makeammasta puurosta. Anna levätä jääkaapissa yön yli.

Liota cashewpähkinöitä 6 tuntia tai yön yli runsaassa vedessä johon olet lisännyt ripauksen suolaa.

Huuhtele pähkinät ja laita tehosekoittimeen. Lisää vettä vähän kerralla ja aja tasaiseksi massaksi. Koneen kannattaa antaa käydä muutamia minuutteja jotta kermasta tulee mahdollisimman sileää ja ilmavaa. Mausta suolalla ja vaniljalla.

Tarkasta puuron koostumus ja lisää tarvittaessa vettä. Koristele cashewkermalla ja marjoilla tai hedelmillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!