Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tertin kartanon klassinen yrttisokerikakku

Tertin kartanon sokerikakku on niittänyt mainetta maailmallakin.
Tertin kartanon sokerikakku on niittänyt mainetta maailmallakin.Tertin kartano
Julkaistu 06.07.2024 06:00

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 250 g voi
  • 2,5 dl sokeri
  • 3 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl perunajauhoja
  • 1 dl Tertin yrttisokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl sitruslikööriä

Valmistusohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. 

  2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. 

  3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. 

  4. Lisää likööri ja sekoita mahdollisimman vähän.

  5. Kaada taikina 1,5 l voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. 

  6. Paista kakkua noin 175 asteessa yhden tunnin uunin alimmalla tasolla. 
     

Mikkelissä sijaitseva Tertin kartano noteerattiin National Geographic -sivuston ravintolalistauksessa. Tämä kakku on Tertin kartanon reseptien klassikko. Tertin kartanon yrttisokerikakku on juhlapöydän kruunu.

Keittiömestari Antti Ukkosen vinkit kakun paistamiseen: 

Perinteinen hammastikku-kikka on loistava tapa testata kakun kypsyysastetta. Mikäli tikku tulee kakusta puhtaana ulos, on kakku läpikypsä. 

Resepteissä olevia valmistusaikoja kannattaa seurata, jottei kakku kuivu sisältä liikaa.

Entä jos kaapista ei löydy Tertin yrttisokeria?

Tertin yrttisokerin voi korvata erilaisilla yrteillä ja mausteilla. Omia sekoituksia voi tehdä rohkeasti kokeilemalla kuivattuja yrttejä sekä syötäviä kukkia. 

Tertin yrttisekoituksessa on käytetty muun muassa korianteria, fenkolia, anisiisoppia, tuoksuampiaisyrttiä, kehäkukan terälehtiä ja maitohorsman kukkia. Yrttien suhde on kuitenkin salaisuus.

Lisää aiheesta:

Mäkisen mummon Prätsykät Uskomattoman hyvää: Leivo kakku yllättävästä raaka-aineesta!Vapun valtakunta: Isot blinit KantarellipiirakkaOmenapiirakka (Omenapuupäivän voittoresepti)Hilla-valkosuklaapiirakka
MaustekakkuLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Maustekakku
  • 05.09.202412:58
    Kuivakakku

    Kesäkurpitsa-sitruunakakku

  • 06.07.202406:00
    Leivonta

    Tertin kartanon klassinen yrttisokerikakku

  • 22.12.202211:14
    Joulu

    Kentakilainen kakku – helppo kakku vaikka joulupöytään

  • 17.12.202111:29
    Joulu

    Markus Hurskaisen suklaa-taatelikakku

  • 20.12.201909:45
    Kuivakakku

    Täydellinen taatelikakku – Pirjo Nuotion helppo resepti