Tanskalainen maksapasteija
Tämä maukas maksapasteija sopii sekä joulupöytään että vuoden ympäri leivän päälle. Suolakurkku on oiva lisuke.
1 isoon vuokaan
- n. 600 g sianmaksaa
- 400 g silavaa
- 10-12 anjovisfileetä
- 1 keltasipuli
- 3 rkl voita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 2-3 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl jauhettua maustepippuria
- 1 tl jauhettua neilikkaa
- pari pekonisiivua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jauha maksa myllyssä yhdessä silavan, sipulin ja anjoviksen kanssa hienoksi taikinaksi, tai sekoita taikina monitoimikoneessa.
2. Paista voi ja jauhot kattilassa ja lisää maito vähän kerrallaan. Mausta ja keitä paksuksi muhennokseksi 5-10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää munat yksi kerrallaan. Kääntele mukaan maksataikina.
3. Kaada taikina yhteen tai useampaan korkeareunaiseen vuokaan. Peitä foliolla, johon teet muutamia ilmareikiä. Paista vesihauteessa uunin keskitasolla n. 1 tunti. Poista folio paistamisen lopussa niin että pinta saa hieman väriä. Peitä ennen tarjoilua kevyesti paistetuilla pekoniviipaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti