Viiden jälkeen -ohjelma päätti tehdä Marttojen kanssa perinneruokien maineenpalautuksen. Perinteiselle herkkuaterialle valikoituivat kotimaisista luonnokaloista tehdyt kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset sekä jälkiruoaksi talkkuna-marjapöperö.
Talkkuna-marjapöperö
- 4 dl mustikoita tai muita marjoja
- 2 dl vispi-/kuohukermaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 dl sokeria
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1 dl talkkunajauhoja
Valmistusohje
Talkkuna-marjapöperö valmistuu näin:
- Soseuta puolet marjoista. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi sitruunamehun ja sokerin kanssa.
- Sekoita kermavaahto, maitorahka, marjasose, kokonaiset marjat ja talkkunajauhot tasaiseksi. Annostele talkkunapöperö tarjoiluastioihin. Koristele halutessasi kokonaisilla marjoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.