Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Taivaallinen mansikkatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

6-8 hengelle

  • 125 g voita
  • 2 dl kauraryynejä
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 l mansikoita
  • 2 dl ruokajogurttia
  • 1-2 rkl tomusokeria
  • 1 dl punaviinimarjahyytelöä
  • syötäviä lehtiä

Valmistusohje

1. Torttupohja: lämmitä uuni 200 asteeseen. Sulata voi. Sekoita kauraryynit, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri voisulan kanssa taikinaksi. Painele taikina irtopohjavuokaan, jonka läpimitta on n. 28 cm. Paista uunin keskitasolla 16-17 minuutttia. Anna pohjan jäähtyä.

2. Täyte: sekoita jogurttiin tomu- ja vaniljasokeri ja levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Kaurapohja pehmenee nopeasti, joten täytä torttu vasta juuri ennen tarjoilua.

3. Huuhtele ja valuta marjat, poista kannat ja halkaise suurimmat mansikat. Levitä marjat pohjalle. Sulata punaviinimarjahyytelö mikrossa (n. 45 sek.) tai kiehuvassa vesitilkassa. Kiillota mansikat penslaamalla ne hyytelöllä. Voit koristella tortun kauniilla lehdillä, jotka olet huuhdellut huolellisesti.

Lisää aiheesta:

Kesänraikas vadelmavaahtotorttuMansikkapiiraat mantelikreemin keraMaukkain mansikkapiirakkaUunijäätelö KauramuropohjaanKevyt hedelmätorttuMansikka-juustokakku suklaapohjalla
MansikkapiirakkaMakeat leivonnaisetKananmunatonLeivontaJälkiruoat

Leivo suloinen kesätorttu, jossa on yllinkyllin mansikoita. Taivaallisen hyvän tortun pitäisi riittää kahdeksalle hengelle, mutta kuusikin ihmistä syö sen viimeistä murua myöten. Kokoa torttu juuri ennen tarjoilua, ettei rapea kaurapohja pehmene.

Tuoreimmat aiheesta

Mansikkapiirakka
  • 08.07.202213:09
    Hellapoliisi

    Helppo mansikkapiirakka

  • 20.02.201313:54
    Makeat leivonnaiset

    Mansikkapiiraat mantelikreemin kera

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Mansikkapiirakka hyytelöllä

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Maukkain mansikkapiirakka

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Mansikkapiiras ja aprikoosikastike