Taivaallinen mansikkatorttu
Leivo suloinen kesätorttu, jossa on yllinkyllin mansikoita. Taivaallisen hyvän tortun pitäisi riittää kahdeksalle hengelle, mutta kuusikin ihmistä syö sen viimeistä murua myöten. Kokoa torttu juuri ennen tarjoilua, ettei rapea kaurapohja pehmene.
- Ruokavalio: Kananmunaton
6-8 hengelle
- 125 g voita
- 2 dl kauraryynejä
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 l mansikoita
- 2 dl ruokajogurttia
- 1-2 rkl tomusokeria
- 1 dl punaviinimarjahyytelöä
- syötäviä lehtiä
Valmistusohje
1. Torttupohja: lämmitä uuni 200 asteeseen. Sulata voi. Sekoita kauraryynit, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri voisulan kanssa taikinaksi. Painele taikina irtopohjavuokaan, jonka läpimitta on n. 28 cm. Paista uunin keskitasolla 16-17 minuutttia. Anna pohjan jäähtyä.
2. Täyte: sekoita jogurttiin tomu- ja vaniljasokeri ja levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Kaurapohja pehmenee nopeasti, joten täytä torttu vasta juuri ennen tarjoilua.
3. Huuhtele ja valuta marjat, poista kannat ja halkaise suurimmat mansikat. Levitä marjat pohjalle. Sulata punaviinimarjahyytelö mikrossa (n. 45 sek.) tai kiehuvassa vesitilkassa. Kiillota mansikat penslaamalla ne hyytelöllä. Voit koristella tortun kauniilla lehdillä, jotka olet huuhdellut huolellisesti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan