Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Taatelikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Taatelikakku kruunaa joulun herkkupöydän. Voit aloittaa sen valmistuksen vaikka heti, sillä kokeneiden jauhopeukaloiden mukaan sen maku vain paranee vanhetessaan.

Ainesosat

  • 300 g kuivattuja taateleita
  • 2 dl vettä
  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kahvia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 dl hasselpähkinöitä

Valmistusohje

Keitä taateleita vedessä kunnes ne ovat pehmeää sosetta. Sulata voi taateliseokseen. Lisää sokeri, kananmunat ja kahvi, sekoita.

Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhe, mausteet, leivinjauhe ja ruokasooda. Sekoita kuiva-aineseos taikinaan. Lisää lopuksi hasselpähkinät.

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä viisi minuuttia ennen kumoamista.

Tämä kakku säilyy hyvin. Kääri se folioon ja säilytä muovipussissa.

Lisää aiheesta:

Mummin taatelikakkuBanaanikakku karibialaisittainJoulukakkuAmerikkalainen banaanikakkuArjan TaatelikakkuTaateli-rusinakakku
HedelmäkakkuKuivakakkuJouluJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku
  • 19.11.201820:56
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Pinjan marokkolainen Meskouta-kakku

  • 02.12.201511:37
    kaupalliset

    Gluteeniton hedelmäkakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Ananaskakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Banaanikakku suklaakuorrutuksella

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Aprikoosikakku