Taatelikakku kruunaa joulun herkkupöydän. Voit aloittaa sen valmistuksen vaikka heti, sillä kokeneiden jauhopeukaloiden mukaan sen maku vain paranee vanhetessaan.
Ainesosat
- 300 g kuivattuja taateleita
- 2 dl vettä
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 dl kahvia
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl jauhettua neilikkaa
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 dl hasselpähkinöitä
Valmistusohje
Keitä taateleita vedessä kunnes ne ovat pehmeää sosetta. Sulata voi taateliseokseen. Lisää sokeri, kananmunat ja kahvi, sekoita.
Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhe, mausteet, leivinjauhe ja ruokasooda. Sekoita kuiva-aineseos taikinaan. Lisää lopuksi hasselpähkinät.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä viisi minuuttia ennen kumoamista.
Tämä kakku säilyy hyvin. Kääri se folioon ja säilytä muovipussissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.