Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Syötävät joululahjat

MTV
Julkaistu 16.12.2019 09:00

MTV LIFESTYLE

Paras joululahja on syötävä, itsetehty lahja. Nappaa talteen neljä ihanaa ja helppoa vinkkiä syötäviin joululahjoihin! Testaa Annin uunissa -ohjelman resepti.

Lakritsitaatelit

  • 2 pussia Sallisen taateleita á 350 g
  • 1 pussi Sallisen lakritsijauhetta

Paahdetut Maustepähkinät

  • noin 200 g Sallisen herkkupähkinäsekoitusta
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl Dansukker Luomuruokosokeria
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl Sallisen paprikajauhetta
  • ripaus Sallisen chiliä, pippuria tai muita mausteita
  • Kaakao;
  • 100 g tummaa suklaata (mintun makuista)
  • 2 rkl Sallisen sokerihelmiä
  • 3 dl Kaslink Aito Kaurajuoma Barista
  • 2 dl vaahtokarkkeja

Mini-Maustekakut

  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 tl Sallisen ruokasoodaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl Sallisen vaniljasokeria
  • 1 tl Sallisen kanelia
  • 0.5 tl Sallisen neilikkaa
  • 0.5 tl Sallisen inkivääriä
  • 1 tl Sallisen jauhettua kardemummaa
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 3 isoa kananmunaa
  • 100 g voita tai maidotonta margariinia
  • 0.5 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa

Koristeeksi

  • Dansukker Tomusokeria

Valmistusohje

Lakritsitaatelit:


1. Mittaa lakritsijauhe kulhoon ja pyörittele taatelit jauhossa. 

2. Nosta lakutaatelit rasiaan tai pussiin ja sulje kauniisti. 

Paahdetut Maustepähkinät

1. Laita pähkinät kulhoon, lisää päälle öljy ja sekoita.

2. Lisää seuraavaksi mausteet ja sekoita kunnolla.

3. Kaada pähkinät Sagan leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda pähkinöitä uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia.

4. Anna pähkinöiden jäähtyä ja pakkaa lahjapaketteihin.

Kaakao:

1. Sulata suklaa vesihauteessa ja laita pursotinpussiin. Pursota suklaa muotteihin.

2. Asettele suklaalusikoiden päälle sokerihelmiä koristeeksi. 

3. Laita muotti pakkaseen 15 minuutiksi ja paina lusikat ulos muotista.

4. Pakkaa lusikat sellofaanipusseihin vaahtokarkkien kanssa. 

5. Lusikat sulatetaan kuumaan kaurajuomaan, jonka päälle voi nostella vielä vaahtokarkkeja. 

Vinkki! Suihki muotti Sallisen vuokaspraylla ennen suklaan lisäystä, jolloin suklaat irtoavat helposti muotista! 

Mini-Maustekakut:

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Voitele tai suihki Sallisen vuokaspraylla minikakkupellin kolot kevyesti.

3. Sekoita jauhot, sooda, ja mausteet keskenään kulhossa.

4. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi käsin.

5. Sulata voi ja sekoita kaurajuoma siihen. Jätä sivuun.

6. Lisää jauho-mausteseosta koko ajan sekoittamalla vaahtoon.

7. Lopuksi lisää voiseos ja kääntele nuolijalla tasaiseksi.

8. Laita taikina isoon pursotinpussiin ja leikkaa pussin kärki auki.

9. Pursota taikinaa minikakkupellin koloihin.

10. Paista minikakkuja noin 7-8 minuuttia uunin keskitasolla. (Tarkista kypsyys puutikulla)

11. Anna kakkujen levätä hetki pellillä ja jäähdytä lopuksi minikakut ritilän päällä.

Huom! Pienet kakut kuivuvat herkästi, jos niitä paistaa liikaa!

Koristeeksi:

1. Sihtaa kakkujen päälle tomusokeria ja pakkaa sellofaaniin lahjaksi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Schwarzwaldin prezelit, OonaKoko Suomi leipoo: Liinan Timanttisydänsuklaat ja TuulihattupelastusrenkaatSuklaa-taatelikakkuKoko Suomi leipoo: Pinjan Snickers raakakakkuRaaka-aineena ruis: Iisan Danish breakfast style -muffinssitSalmiakkista: Jaanan "apteekkarin yllätys"
JouluJouluruokaMaustekakkuLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Joulu
  • 08:23
    Torttu

    Suolaiset joulutortut fetavaahdolla

  • 21.12.202416:00
    Pikkujoulut

    Joulun ja uudenvuoden syötävät kranssit

  • 19.12.202414:15
    Vegaaninen

    Porkkalatahna eli vegaaninen vaihtoehto savulohitahnalle

  • 10.12.202410:07
    Jouluruoka

    Sillikaviaari

  • 09.12.202413:05
    Jouluruoka

    Valkosipulisilakat, sinappisilakat ja ranskalainen sinappisilli