Mainos

Syötävät joululahjat

Syötävät joululahjat kuva
MTV

Paras joululahja on syötävä, itsetehty lahja. Nappaa talteen neljä ihanaa ja helppoa vinkkiä syötäviin joululahjoihin! Testaa Annin uunissa -ohjelman resepti.

Lakritsitaatelit

  • 2 pussia Sallisen taateleita á 350 g
  • 1 pussi Sallisen lakritsijauhetta

Paahdetut Maustepähkinät

  • noin 200 g Sallisen herkkupähkinäsekoitusta
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl Dansukker Luomuruokosokeria
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl Sallisen paprikajauhetta
  • ripaus Sallisen chiliä, pippuria tai muita mausteita
  • Kaakao;
  • 100 g tummaa suklaata (mintun makuista)
  • 2 rkl Sallisen sokerihelmiä
  • 3 dl Kaslink Aito Kaurajuoma Barista
  • 2 dl vaahtokarkkeja

Mini-Maustekakut

  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 tl Sallisen ruokasoodaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl Sallisen vaniljasokeria
  • 1 tl Sallisen kanelia
  • 0.5 tl Sallisen neilikkaa
  • 0.5 tl Sallisen inkivääriä
  • 1 tl Sallisen jauhettua kardemummaa
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 3 isoa kananmunaa
  • 100 g voita tai maidotonta margariinia
  • 0.5 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa

Koristeeksi

  • Dansukker Tomusokeria

Valmistusohje

Lakritsitaatelit:

1. Mittaa lakritsijauhe kulhoon ja pyörittele taatelit jauhossa. 

2. Nosta lakutaatelit rasiaan tai pussiin ja sulje kauniisti. 

Paahdetut Maustepähkinät

1. Laita pähkinät kulhoon, lisää päälle öljy ja sekoita.

2. Lisää seuraavaksi mausteet ja sekoita kunnolla.

3. Kaada pähkinät Sagan leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda pähkinöitä uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia.

4. Anna pähkinöiden jäähtyä ja pakkaa lahjapaketteihin.

Kaakao:

1. Sulata suklaa vesihauteessa ja laita pursotinpussiin. Pursota suklaa muotteihin.

2. Asettele suklaalusikoiden päälle sokerihelmiä koristeeksi. 

3. Laita muotti pakkaseen 15 minuutiksi ja paina lusikat ulos muotista.

4. Pakkaa lusikat sellofaanipusseihin vaahtokarkkien kanssa. 

5. Lusikat sulatetaan kuumaan kaurajuomaan, jonka päälle voi nostella vielä vaahtokarkkeja. 

Vinkki! Suihki muotti Sallisen vuokaspraylla ennen suklaan lisäystä, jolloin suklaat irtoavat helposti muotista! 

Mini-Maustekakut:

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Voitele tai suihki Sallisen vuokaspraylla minikakkupellin kolot kevyesti.

3. Sekoita jauhot, sooda, ja mausteet keskenään kulhossa.

4. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi käsin.

5. Sulata voi ja sekoita kaurajuoma siihen. Jätä sivuun.

6. Lisää jauho-mausteseosta koko ajan sekoittamalla vaahtoon.

7. Lopuksi lisää voiseos ja kääntele nuolijalla tasaiseksi.

8. Laita taikina isoon pursotinpussiin ja leikkaa pussin kärki auki.

9. Pursota taikinaa minikakkupellin koloihin.

10. Paista minikakkuja noin 7-8 minuuttia uunin keskitasolla. (Tarkista kypsyys puutikulla)

11. Anna kakkujen levätä hetki pellillä ja jäähdytä lopuksi minikakut ritilän päällä.

Huom! Pienet kakut kuivuvat herkästi, jos niitä paistaa liikaa!

Koristeeksi:

1. Sihtaa kakkujen päälle tomusokeria ja pakkaa sellofaaniin lahjaksi.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja