Suussa sulava suklaa-mantelikakku
Julkaistu
Tämä herkullisen mehevä suklaakakku on helppotekoinen ja juuri sopivan makea. Tarjoa se jälkiruokana tai kahvipöydässä hieman sulaneen vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 2 munaa
- 2 ½ dl sokeria
- 125 g voita
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 1 ½ tl vaniljasokeria
- 1/4 tl suolaa
- 20 mantelia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Rouhi mantelit.
2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, suola ja mantelirouhe ja lisää muna-sokerivaahtoon.
3. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan