Tämä herkullisen mehevä suklaakakku on helppotekoinen ja juuri sopivan makea. Tarjoa se jälkiruokana tai kahvipöydässä hieman sulaneen vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 2 munaa
- 2 ½ dl sokeria
- 125 g voita
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 1 ½ tl vaniljasokeria
- 1/4 tl suolaa
- 20 mantelia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Rouhi mantelit.
2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, suola ja mantelirouhe ja lisää muna-sokerivaahtoon.
3. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!