Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Supermarjamisu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän tiramisuun on käytetty suomalaisia supermarjoja, tyrniä ja lakkaa. Reseptiin sopivat hyvin myös suomalaiset karpalot, mustikat, vadelmat, karviaiset tai herukat.

Ainekset

  • 1 pyöreä vuoka (halkaisija 25–28 cm)

Torttupohja

  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Kypsälle pohjalle

  • 1 dl vahvaa (maito)kahvia
  • 3 rkl mantelilikööriä (esim. Amaretto) tai muutama tippa manteliesanssia
  • 2 dl tyrnisurvosta tai -hilloa

Täytevaahto

  • 1 tlk (2½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 tlk (200 g) mascarponejuustoa (tai kevyemmin maitorahkaa)
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl mantelilikööriä tai muutama tippa manteliesanssia

Koristeeksi

  • lakkoja
  • mintun lehtiä

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä kauniin kullan keltaiseksi, noin 10-15 min. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Valmista täytevaahto. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto tai maitorahka. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä tai esanssilla. Sekoita mantelilastut joukkoon.

Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle tyrnisurvos ja sen päälle täyte. Koristele lakoilla ja mintun lehdillä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

VadelmamisuSydämellinen muromisuKirsikka-suklaatorttu valkosuklaarahkallaMansikkapiirakka karkkivaahdollaMansikkapiirakka karkkivaahdollaMansikka-lakritsipiiras
TiramisuMyllyn ParasJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Tiramisu
  • 20.3.09:37
    Viiden jälkeen

    Albinan pistaasitiramisu

  • 07.01.201920:51
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Lauran Vegaanitiramisu

  • 14.12.201707:27
    Joulu

    Joulumisu

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Vadelmamisu

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Sydämellinen muromisu