Sunnuntaikyljykset
Kääntele mehukkaita porsaankyljyksiä munassa ja ihanassa mausteseoksessa ja paista ne kullanruskeiksi. Kaada päälle kermaa ja ranskalaista sinappia ja anna porista. Tarjoile kermakastikkeen, hyytelön ja perunoiden kanssa. Voiko sunnuntaipäivälliselle sopivampaa ruokaa löytyä?
Neljälle
- 4 porsaankyljystä
- 1 tl timjamia
- 1 vatkattu kananmuna
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl vaaleaa dijonsinappia
- hienonnettua persiljaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Sekoita korppujauhot ja suolaa, pippuria ja timjamia lautasella. Kääntele kyljykset munassa ja sitten korppujauhoissa. Paista ne voissa keskilämmöllä n. 3 minuuttia molemmin puolin.
2. Laita kyljykset pataan. Lisää kerma, johon olet sekoittanut sinapin, sekä persilja. Hauduta hiljalleen kannen alla 25 minuuttia.
3. Nosta kyljykset padasta, keitä kastiketta kokoon hieman.
4. Tarjoile paistettujen perunoiden, painokurkun ja hyytelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti