Mainos
Mainos

Tämä mehukas suklaakakku saa rapean pähkinämarenkipeitteen.

1 kakkuun

  • 50 g voita
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 3 munankeltuaista
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 ½ tl vaniljasokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 3 rkl maitoa

Marenki

  • 3 munanvalkuaista
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 dl jauhettuja hasselpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi.

2. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kera. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten.

4. Kääntele mukaan pähkinät ja levitä marenki kakkutaikinan päälle. Paista uunin alatasolla 35-40 minuuttia.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.