Suklainen marenkikakku
Tämä mehukas suklaakakku saa rapean pähkinämarenkipeitteen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 50 g voita
- 1 ½ dl kidesokeria
- 3 munankeltuaista
- 1 ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 1 ½ tl vaniljasokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 3 rkl maitoa
Marenki
- 3 munanvalkuaista
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 dl jauhettuja hasselpähkinöitä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi.
2. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kera. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten.
4. Kääntele mukaan pähkinät ja levitä marenki kakkutaikinan päälle. Paista uunin alatasolla 35-40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan