Tämä mehukas suklaakakku saa rapean pähkinämarenkipeitteen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 50 g voita
- 1 ½ dl kidesokeria
- 3 munankeltuaista
- 1 ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 1 ½ tl vaniljasokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 3 rkl maitoa
Marenki
- 3 munanvalkuaista
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 dl jauhettuja hasselpähkinöitä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi.
2. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kera. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten.
4. Kääntele mukaan pähkinät ja levitä marenki kakkutaikinan päälle. Paista uunin alatasolla 35-40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.