Suklainen marenkikakku

Tämä mehukas suklaakakku saa rapean pähkinämarenkipeitteen.

1 kakkuun

  • 50 g voita
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 3 munankeltuaista
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 ½ tl vaniljasokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 3 rkl maitoa

Marenki

  • 3 munanvalkuaista
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 dl jauhettuja hasselpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi.

2. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kera. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten.

4. Kääntele mukaan pähkinät ja levitä marenki kakkutaikinan päälle. Paista uunin alatasolla 35-40 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!