Suklainen marenkikakku
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5679038/landscape16_9/515/290/d59f7c88fd2d2fb4b675eb39466925c0/MS/marenkisuklaa-3189.jpg)
Julkaistu
Tämä mehukas suklaakakku saa rapean pähkinämarenkipeitteen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 50 g voita
- 1 ½ dl kidesokeria
- 3 munankeltuaista
- 1 ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 1 ½ tl vaniljasokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 3 rkl maitoa
Marenki
- 3 munanvalkuaista
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 dl jauhettuja hasselpähkinöitä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi.
2. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kera. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten.
4. Kääntele mukaan pähkinät ja levitä marenki kakkutaikinan päälle. Paista uunin alatasolla 35-40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka