Suklaamousse
Muscovadosiirappi maustaa Hellapoliisin herkullisen klassikkojälkiruoan.
4-8 annosta annoskoosta riippuen
- 2 ½ dl vispikermaa
- 100 g Mascarponejuustoa
- 100-150 g tummaa suklaata
- 3 rkl Muscovadosiirappia
- rouhittua vaniljatankoa tai vaniljatangon siemenet
Pinnalle
- 1 dl tuoreita marjoja
- Muscovadosiirappia
Valmistusohje
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon Mascarponejuusto.
Paloittele tumma suklaa syvälle lautaselle ja sulata puolen minuutin erissä mikroaaltouunissa välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Sekoita sulatettu suklaa vaahdon joukkoon.
Mausta Muscovadosiirapilla ja rouhi joukkoon vielä vaniljatankoa myllystä.
Voit myös halkaista vaniljatangon ja kovertaa siemenet joukkoon kuoresta.
Tarkista maku.
Tarjoa seuraksi tuoreita marjoja ja valuta pinnalle Muscovadosiirappia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan