Skoonelainen omenakakku
Herkullinen ja melko tukeva kakku, joka sopii iltapäiväkahville tai keittopäivällisen jälkiruoaksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6-8 palaa
- 4-5 hapanta omenaa
- 2 tl kanelia
- 3 munaa
- 4 dl sokeria
- 150 g voisulaa
- 4 dl korppujauhoa
- 1 dl jauhettua mantelia
- 4 kpl jauhettua karvasmantelia
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 rkl vehnäjauhoa
- ½ dl kermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja kuutioi omenat ja sekoita palat kanelin kanssa. Voitele ja leivitä kakkuvuoka.
2. Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita joukkoon voisula. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne edelliseen seokseen. Sekoita joukkoon lopuksi kerma.
3. Kääntele taikinaan omenakuutiot ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitason alapuolella noin 50 minuuttia. Tarjoile kakku kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria