Skoonelainen omenakakku

Herkullinen ja melko tukeva kakku, joka sopii iltapäiväkahville tai keittopäivällisen jälkiruoaksi.

6-8 palaa

  • 4-5 hapanta omenaa
  • 2 tl kanelia
  • 3 munaa
  • 4 dl sokeria
  • 150 g voisulaa
  • 4 dl korppujauhoa
  • 1 dl jauhettua mantelia
  • 4 kpl jauhettua karvasmantelia
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • ½ dl kermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja kuutioi omenat ja sekoita palat kanelin kanssa. Voitele ja leivitä kakkuvuoka.

2. Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita joukkoon voisula. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne edelliseen seokseen. Sekoita joukkoon lopuksi kerma.

3. Kääntele taikinaan omenakuutiot ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitason alapuolella noin 50 minuuttia. Tarjoile kakku kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat