Siiderimarinoitu paisti aurakastikkeessa

Kinkkupaisti voi olla joskus kuivahkoa, mutta kun sen marinoi, siitä tulee mehevää ja tavallista maukkaampaakin.

Kahdeksalle

  • 1,5 kg luutonta kinkkupaistia
  • tai porsaan ulkofileetä
  • suolaa

Marinadi

  • 5 dl omenasiideriä
  • 0,5 dl omenasiideriviinietikkaa
  • 0,5 dl kiinalaista soijaa
  • 1 sipuli siivuina
  • 1 laakerinlehti
  • 5 kokonaista valkopippuria

Kastike

  • 150 g sinihomejuustoa (esim. Aura)
  • 4 dl ranskankermaa
  • 2 tl dijonsinappia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi syvässä, mutta ei liian suuressa astiassa. Nosta liha marinadiin ja peitä. Siirrä vuorokaudeksi jääkaappiin. Käännä lihaa muutaman kerran.

2. Ota liha marinadista ja kuiva. Ruskista se kauttaaltaan voissa pannulla. Paina lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari ja nosta kinkku pataan. Kaada joukkoon noin 3 dl siivilöityä marinadia. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes mittari näyttää 70-75 astetta. Nosta liha padasta ja anna jäähtyä.

3. Sekoita kaikki kastikeainekset sähkövatkaimella. Viipaloi kinkku ohuiksi siivuiksi. Tarjoile lämpimien vihannesten kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.