Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Siiderimarinoitu paisti aurakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kinkkupaisti voi olla joskus kuivahkoa, mutta kun sen marinoi, siitä tulee mehevää ja tavallista maukkaampaakin.

Kahdeksalle

  • 1,5 kg luutonta kinkkupaistia
  • tai porsaan ulkofileetä
  • suolaa

Marinadi

  • 5 dl omenasiideriä
  • 0,5 dl omenasiideriviinietikkaa
  • 0,5 dl kiinalaista soijaa
  • 1 sipuli siivuina
  • 1 laakerinlehti
  • 5 kokonaista valkopippuria

Kastike

  • 150 g sinihomejuustoa (esim. Aura)
  • 4 dl ranskankermaa
  • 2 tl dijonsinappia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi syvässä, mutta ei liian suuressa astiassa. Nosta liha marinadiin ja peitä. Siirrä vuorokaudeksi jääkaappiin. Käännä lihaa muutaman kerran.

2. Ota liha marinadista ja kuiva. Ruskista se kauttaaltaan voissa pannulla. Paina lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari ja nosta kinkku pataan. Kaada joukkoon noin 3 dl siivilöityä marinadia. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes mittari näyttää 70-75 astetta. Nosta liha padasta ja anna jäähtyä.

3. Sekoita kaikki kastikeainekset sähkövatkaimella. Viipaloi kinkku ohuiksi siivuiksi. Tarjoile lämpimien vihannesten kanssa.

Lisää aiheesta:

Sunnuntaipaisti kinkustaPerinteinen hapanpaistiSiiderimarinoitua kinkkua rypälekastikkeellaHirven hapanpaistiMarinoitu naudanpaisti hyytelöpäärynöiden keraPorter-paisti porosta
UunikinkkuPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikinkku
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keittokinkkua ja vihanneskastiketta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kinkkupaistos

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kinkkua viinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sunnuntaipaisti kinkusta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mausteinen kinkkupaisti