Sienikeitto pekonin ja ranskankerman kera
Nykyisin vihannestiskiltä löytyy vaikka mitä jännittäviä sieniä, kuten osterivinokasta ja siitakesieniä, tavallisten herkkusienten lisäksi. Syksyisin myös maukkaita suppilovahveroita, jotka ovat täydellinen keittoaines. Tässä on hyvä sienikeittoresepti.
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 1 l tuoreita sieniä
- 1 hienonnettua salottisipulia
- ¾ rkl voita
- ¾ rkl jauhoja
- 1-2 dl kasvislientä
- 2 dl ranskankermaa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 140 g pekonia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Suikaloi sienet ja paista yhdessä sipulin kanssa voissa. Lisää tomaattipyree, sekoita, ja puuteroi päälle jauhot. Sekoita ja lisää lientä samalla sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
2. Suikaloi ja paista pekoni rapeaksi. Valuta talouspaperilla.
3. Mausta keitto suolalla ja pippurilla, vatkaa mukaan puolet ranskankermasta. Kuumenna viimeisen kerran kiehuvaksi, kaada sitten keitto lämpimille lautasille. Tarjoile kylmän ranskankermanokareen ja suikaloidun, rapean pekonin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta