Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sienikeitto pekonin ja ranskankerman kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 1 l tuoreita sieniä
  • 1 hienonnettua salottisipulia
  • ¾ rkl voita
  • ¾ rkl jauhoja
  • 1-2 dl kasvislientä
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 140 g pekonia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Suikaloi sienet ja paista yhdessä sipulin kanssa voissa. Lisää tomaattipyree, sekoita, ja puuteroi päälle jauhot. Sekoita ja lisää lientä samalla sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia.

2. Suikaloi ja paista pekoni rapeaksi. Valuta talouspaperilla.

3. Mausta keitto suolalla ja pippurilla, vatkaa mukaan puolet ranskankermasta. Kuumenna viimeisen kerran kiehuvaksi, kaada sitten keitto lämpimille lautasille. Tarjoile kylmän ranskankermanokareen ja suikaloidun, rapean pekonin kera.

Lisää aiheesta:

Helppo sienipastaHellapoliisin kantarelli-pekonipastaKantarellikeittoPastaa korvasienikastikkeen keraTimjamikeitto sienten keraPastaa, tuoreita sieniä ja lihasuikaleita sinappi-kermakastikkeessa
SienikeittoSadonkorjuuSienisatoAlkuruoatKeitot

Nykyisin vihannestiskiltä löytyy vaikka mitä jännittäviä sieniä, kuten osterivinokasta ja siitakesieniä, tavallisten herkkusienten lisäksi. Syksyisin myös maukkaita suppilovahveroita, jotka ovat täydellinen keittoaines. Tässä on hyvä sienikeittoresepti.

Tuoreimmat aiheesta

Sienikeitto
  • 17.10.201814:50
    Hellapoliisi

    Mustatorvisienikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Herkkusienicapuccino

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kantarelli-kukkakaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sieni-kookoskeitto ja juustosandwichit

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Sieni-broilerikeitto