Sienikeitto pekonin ja ranskankerman kera
Nykyisin vihannestiskiltä löytyy vaikka mitä jännittäviä sieniä, kuten osterivinokasta ja siitakesieniä, tavallisten herkkusienten lisäksi. Syksyisin myös maukkaita suppilovahveroita, jotka ovat täydellinen keittoaines. Tässä on hyvä sienikeittoresepti.
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 1 l tuoreita sieniä
- 1 hienonnettua salottisipulia
- ¾ rkl voita
- ¾ rkl jauhoja
- 1-2 dl kasvislientä
- 2 dl ranskankermaa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 140 g pekonia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Suikaloi sienet ja paista yhdessä sipulin kanssa voissa. Lisää tomaattipyree, sekoita, ja puuteroi päälle jauhot. Sekoita ja lisää lientä samalla sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
2. Suikaloi ja paista pekoni rapeaksi. Valuta talouspaperilla.
3. Mausta keitto suolalla ja pippurilla, vatkaa mukaan puolet ranskankermasta. Kuumenna viimeisen kerran kiehuvaksi, kaada sitten keitto lämpimille lautasille. Tarjoile kylmän ranskankermanokareen ja suikaloidun, rapean pekonin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria