Sianpotkaa Westerwaldista
Schweinehaxe eli sianpotka on pidettyä, saksalaista kotiruokaa. Tässä se tarjoillaan paistettujen perunoiden ja ruusukaalin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1,6 kg sianpotkaa luulla
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ tl jauhettua kuminaa
- 5 dl lihalientä
Perunat
- 1 keltasipuli
- 1 kg perunoita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Kaali
- 250 g ruusukaalia
- 1 dl valkoviiniä
- 2 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 maustemitta jauhettua muskottipähkinää
Tarjoiluun
- 4 annosta ruskeaa kastiketta
Valmistusohje
1. Sianpotka: Hiero lihaan suolaa, pippuria ja kuminaa. Keitä lihaa liemessä 1 ½ tuntia tai kunnes liha irtoaa luusta.
2. Kuori ja keitä perunat. Keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä ja viipaloi kypsät perunat. Kuori sipuli ja paista yhdessä perunoiden kanssa. Perunoista pitää tulla kullanruskeita ja rapeita. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Puhdista ja huuhdo ruusukaalit. Ryöppää ne valkoviinissä. Lisää voi ja anna poreilla pehmeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Tarjoile kaalit perunoiden ja sianpotkan kanssa. Ruskea kastike sopii hyvin ruoan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan