Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Setsuuri

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

2 leipää

  • 50 g hiivaa
  • 1 vettä
  • 4 dl maitoa
  • 50 g voita tai margariinia
  • 2 tl suolaa
  • 4 tl leipämausteita (fenkolia, anista, kuminaa)
  • 16 dl ruissihtijauhoja + hieman leivontaan

Valmistusohje

1. Sulata voi. Sekoita siihen vesi, maito, siirappi, suola ja mausteet. Lämmitä kädenlämpöiseksi (37 astetta). Murenna hiiva kulhoon ja sekoita tilkkaan taikinanestettä kunnes hiiva on liuennut kokonaan. Lisää loput taikinanesteestä.

2. Lisää jauhot (säästä hieman leivontaan). Vaivaa koneessa noin viisi minuuttia, kunnes muodostuu sitkeä taikina. Käsin alustamiseen menee noin 10 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla huoneenlämmössä vedottomassa paikassa 40 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile limpuiksi. Nosta voidellulle tai leivinpaperilla peitetylle pellille. Anna leipien kohota vielä 30 minuuttia.

4. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin puoli tuntia, kunnes limput kuulostavat ontoilta, kun pohjaa koputtaa kevyesti. Anna leipien jäähtyä ritilällä liinalla peitettynä.

Setsuuri eli hapanimelä leipä makeutetaan siirapilla. Leivän maustamiseen käytetään esimerkiksi kuminaa, fenkolia tai anista. Setsuuri-homejuustovoileipä on todellista herkkua!

Lisää aiheesta:

Vaalea ruokaleipä unikonsiemeninRusinalimppuVaalea ruokaleipäPomeranssileipäMaatalon reikäleipäKuminasämpylät
LeipäSuolaiset leivonnaisetKananmunatonJouluKasvisruokaLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä