Setsuuri
Setsuuri eli hapanimelä leipä makeutetaan siirapilla. Leivän maustamiseen käytetään esimerkiksi kuminaa, fenkolia tai anista. Setsuuri-homejuustovoileipä on todellista herkkua!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
2 leipää
- 50 g hiivaa
- 1 vettä
- 4 dl maitoa
- 50 g voita tai margariinia
- 2 tl suolaa
- 4 tl leipämausteita (fenkolia, anista, kuminaa)
- 16 dl ruissihtijauhoja + hieman leivontaan
Valmistusohje
1. Sulata voi. Sekoita siihen vesi, maito, siirappi, suola ja mausteet. Lämmitä kädenlämpöiseksi (37 astetta). Murenna hiiva kulhoon ja sekoita tilkkaan taikinanestettä kunnes hiiva on liuennut kokonaan. Lisää loput taikinanesteestä.
2. Lisää jauhot (säästä hieman leivontaan). Vaivaa koneessa noin viisi minuuttia, kunnes muodostuu sitkeä taikina. Käsin alustamiseen menee noin 10 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla huoneenlämmössä vedottomassa paikassa 40 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile limpuiksi. Nosta voidellulle tai leivinpaperilla peitetylle pellille. Anna leipien kohota vielä 30 minuuttia.
4. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin puoli tuntia, kunnes limput kuulostavat ontoilta, kun pohjaa koputtaa kevyesti. Anna leipien jäähtyä ritilällä liinalla peitettynä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan