Setsuuri

Setsuuri eli hapanimelä leipä makeutetaan siirapilla. Leivän maustamiseen käytetään esimerkiksi kuminaa, fenkolia tai anista. Setsuuri-homejuustovoileipä on todellista herkkua!

2 leipää

  • 50 g hiivaa
  • 1 vettä
  • 4 dl maitoa
  • 50 g voita tai margariinia
  • 2 tl suolaa
  • 4 tl leipämausteita (fenkolia, anista, kuminaa)
  • 16 dl ruissihtijauhoja + hieman leivontaan

Valmistusohje

1. Sulata voi. Sekoita siihen vesi, maito, siirappi, suola ja mausteet. Lämmitä kädenlämpöiseksi (37 astetta). Murenna hiiva kulhoon ja sekoita tilkkaan taikinanestettä kunnes hiiva on liuennut kokonaan. Lisää loput taikinanesteestä.

2. Lisää jauhot (säästä hieman leivontaan). Vaivaa koneessa noin viisi minuuttia, kunnes muodostuu sitkeä taikina. Käsin alustamiseen menee noin 10 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla huoneenlämmössä vedottomassa paikassa 40 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile limpuiksi. Nosta voidellulle tai leivinpaperilla peitetylle pellille. Anna leipien kohota vielä 30 minuuttia.

4. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla noin puoli tuntia, kunnes limput kuulostavat ontoilta, kun pohjaa koputtaa kevyesti. Anna leipien jäähtyä ritilällä liinalla peitettynä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.