Sapuskaa, harashoo! – Gefta-lihapullat

Ainekset

  • 2,5 dl valkoviiniä
  • 2 dl riisiä
  • 460 g naudanluita
  • kokonaisia pippureita
  • 6 ½ laakerinlehteä
  • 4 tomaattia
  • suolaa
  • n. 1 kg rasvaista lampaanlihaa
  • 2 sipulia
  • 8 valkosipulinkynttä
  • kanelia
  • 1 tl muskottipähkinää
  • kuivattua minttua
  • 42 korianterin siementä
  • ”tarhun yrttiä” (ei saa Suomesta, mutta voi korvata salvialla)
  • kuminaa
  • fenkolia
  • 100 g voita
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta persiljaa
  • 250 g tomaattimurskaa
  • mustapippuria
  • chilijauhetta
  • tilliä
  • tarjoiluun: smetanaa

Valmistusohje

Kauko Röyhkän ja Ville Haapasalon listalla oli Gefta-lihapullat.

Esivalmisteluina laita riisit valkoviiniin imeytymään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja