Sangria
Sangria on peräisin Espanjasta, ja sen nimi tulee espanjankielisestä sanasta sangre, joka tarkoittaa verta ja kuvaa juoman väriä. Piristä sangriaa makusi mukaan hedelmillä, kirsikkaliköörin tilalle voit valita myös muun makuliköörin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 plo halpaa, puolikuivaa punaviiniä
- 1 ½ dl kirsikkalikööriä
- 2 dl karpalomehua
- 2 dl soodavettä/vichyä
- paljon jäitä
- appelsiinia tai muita sitrushedelmiä
- omenasiivuja koristeluun
Valmistusohje
Täytä iso kannu (tai kaksi, riippuen kannujen koosta) puoleen väliin jäillä. Kaada kannuun ensin likööri. Tämän päälle kaadetaan viini, mehu sekä vichy ja sekoitetaan. Koristele appelsiinin siivuilla ja tarjoa kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti