Sangria on peräisin Espanjasta, ja sen nimi tulee espanjankielisestä sanasta sangre, joka tarkoittaa verta ja kuvaa juoman väriä. Piristä sangriaa makusi mukaan hedelmillä, kirsikkaliköörin tilalle voit valita myös muun makuliköörin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 plo halpaa, puolikuivaa punaviiniä
- 1 ½ dl kirsikkalikööriä
- 2 dl karpalomehua
- 2 dl soodavettä/vichyä
- paljon jäitä
- appelsiinia tai muita sitrushedelmiä
- omenasiivuja koristeluun
Valmistusohje
Täytä iso kannu (tai kaksi, riippuen kannujen koosta) puoleen väliin jäillä. Kaada kannuun ensin likööri. Tämän päälle kaadetaan viini, mehu sekä vichy ja sekoitetaan. Koristele appelsiinin siivuilla ja tarjoa kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!