Samettinen broilerikeitto
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5663682/landscape16_9/515/290/c5c90a49da8c78c7b4169a12ff909af3/GM/samettinen-broilerikeitto-d4s7956-edit-11898.jpg)
Pehmeä kanakeitto maistuu aikuisille ja lapsille. Kun tarjoat seuraksi valkosipulilla maustettuja krutonkeja, voit tarjota sitä myös kevään ja kesän rennoissa juhlissa. Kanakeiton reseptin teki Hellapoliisi.
4 annosta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2-3 tl currya jauheena
- 2 tl kurkumaa jauheena
- 450 g broilerinfileesuikaleita
- ½ pieni kesäkurpitsa
- ½ nippu kevätsipulia
- 8 dl-1 l vettä
- 2 kasvis- tai kanaliemikuutiota
- 400 g perunasosejauhetta tai noin 4 dl perunasosetta
- 1 dl kermaa
- (tuoretta persiljaa tai korianteria)
Valmistusohje
Kuumenna rypsiöljy kattilassa.
Lisää curry ja kurkuma ja kääntele hetki.
Lisää broilerinfileesuikaleet ja kääntele kauttaaltaan.
Paloittele kesäkurpitsa kuutioiksi tai suikaleiksi ja hienonna kevätsipuli. Lisää muiden ainesten joukkoon ja kääntele hetki.
Lisää vesi, liemikuutiot ja perunasosejauhe tai perunasose.
Lisää vielä kerma ja kuumenna.
Tarkista maku.
Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa tai korianteria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka