Samettinen broilerikeitto
Pehmeä kanakeitto maistuu aikuisille ja lapsille. Kun tarjoat seuraksi valkosipulilla maustettuja krutonkeja, voit tarjota sitä myös kevään ja kesän rennoissa juhlissa. Kanakeiton reseptin teki Hellapoliisi.
4 annosta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2-3 tl currya jauheena
- 2 tl kurkumaa jauheena
- 450 g broilerinfileesuikaleita
- ½ pieni kesäkurpitsa
- ½ nippu kevätsipulia
- 8 dl-1 l vettä
- 2 kasvis- tai kanaliemikuutiota
- 400 g perunasosejauhetta tai noin 4 dl perunasosetta
- 1 dl kermaa
- (tuoretta persiljaa tai korianteria)
Valmistusohje
Kuumenna rypsiöljy kattilassa.
Lisää curry ja kurkuma ja kääntele hetki.
Lisää broilerinfileesuikaleet ja kääntele kauttaaltaan.
Paloittele kesäkurpitsa kuutioiksi tai suikaleiksi ja hienonna kevätsipuli. Lisää muiden ainesten joukkoon ja kääntele hetki.
Lisää vesi, liemikuutiot ja perunasosejauhe tai perunasose.
Lisää vielä kerma ja kuumenna.
Tarkista maku.
Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa tai korianteria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan