Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salmorejo-dippikipot

Julkaistu 26.01.2018 20:00

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

12:lle

  • Salmorejo
  • 60 g kuivaa leipää
  • 500 g kypsiä tomaatteja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • n. 2 dl oliiviöljyä
  • n. 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ripaus savupaprikajauhetta
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria

Dippivihannekset

  • 1 puntti retiisiä
  • 6 pientä porkkanaa
  • 2 endiiviä

Valmistusohje

Laita leipä isoon kulhoon ja peitä kylmällä vedellä. Anna liota sen aikaa, kun poistat tomaateista kannat. Laita tomaatit tehosekoittimeen ja soseuta 5 sekuntia, jotta niiden rakenne hieman hajoaa.

Purista leivistä vesi ja lisää ne tomaattien sekaan. Lisää myös valkosipulinkynsi. Aja tehosekoittimella sileäksi.

Avaa tehosekoittimen kannen pieni luukku ja lisää koneen käydessä oliiviöljyä ohuena norona, kunnes salmorejo alkaa suurustua ja on koostumukseltaan keittoa paksumpaa. Mausta valkoviinietikalla, savupaprikalla, suolalla ja mustapippurilla.

Anna salmorejon tekeytyä kylmässä ainakin pari tuntia ennen tarjolle laittamista.

Salmorejo on espanjalainen keitto, joka sopii hyvin dippailuun. Juhlissa sen voi laittaa suoraan erillisiin pikareihin kera kauden tuoreiden vihannesten. Resepti on Samassa liemessä -ohjelmasta.


Pese vihannekset huolellisesti ja pilko tikuiksi tai puolita. Irrota endiivin lehdet ja puolita isoimmat pituussuunnassa.

Kaada salmorejo juuri ennen tarjoilua annoslaseihin ja lisää dippivihannekset.

Vinkki:

Salmorejon voi valmistaa ja vihannekset pilkkoa edellisenä päivänä, jolloin annokset valmistuvat juhlapäivänä pikavauhtia. Säilö pestyt ja pilkotut dippivihannekset lajeittain omissa rasioissaan reilussa kylmässä vedessä. Valuta vihannekset ennen kippoihin jakamista.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Lempeän tulinen kasvissosekeitto, Iinan reseptiMasterChef: Tuoretta latva-artisokkaa ja liekitettyjä merirapuja – Henrin reseptiLohiceviche Nopea lohivokkiKylmä avokadokeitto ja valkosipuliranskankermaLämmin vihannesvati
Samassa liemessäkeittoVihanneksetPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Samassa liemessä
  • 16.01.201811:57
    Pannukakku

    Ricottapannarit

  • 16.01.201811:33
    Makeat vohvelit

    Vissyvohvelit

  • 16.01.201811:28
    Aasialainen ruoka

    Broccoli-stirfry

  • 11.01.201814:30
    kana

    Maissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto)

  • 26.01.201820:00
    kasvisruoka

    Filotaikinakupit