Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salmiakkisuklaa-vadelmaleivokset

4:53Salmiakkisuklaa-vadelmaleivokset
Julkaistu 14.08.2015 15:37

14.8.2015. Kokeile salmiakkisuklaan ja vadelmien viettelevää yhdistelmää! Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras.

Tarvitset

  • n. 10 pyöreää pientä piirasvuokaa, esim. irtopohja, silikoni tai folio (halkaisija n. 7-8 cm), tai 1 iso piirasvuoka (26-28 cm halkaisija)

Piiraspohjat

  • 1 pkt Myllyn Paras Suklaa Piirakkataikinaa (380 g) tai Kauramurotaikinaa (400 g)

Kypsälle pohjalle

  • n. 4 dl vadelma-punaherukkasurvosta

Täytevaahto

  • 1 tlk vaahtoutuvaa kermaa (n. 2 dl)
  • 1 tlk vaniljarahkaa tai -tuorejuustoa (200 g)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50 g salmiakkisuklaata

Koristeeksi

  • n. 3 dl vadelmia (ja punaherukoita)
  • pieniä vadelman, herukan tai mintun lehtiä
  • 50 g salmiakkisuklaata pieninä paloina

Valmistusohje

Jaa sulanut taikina voideltujen pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 min (isoa piirasta n. 15 min alimmalla tasolla) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.

Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka tai tuorejuusto ja vatkaa vielä hetki. Mausta seos vaniljasokerilla ja veitsellä pieneksi pilkotulla salmiakkisuklaalla.

Survo vadelmat ja punaherukat. Levitä survosta nesteineen piiraspohjille ja lusikoi päälle täytevaahto. Koristele vadelmilla, herukan tertuilla, tuoreilla vihreillä lehdillä ja salmiakkisuklaapaloilla.

Vinkki: halutessasi voi jättää punaherukat pois ja käyttää enempi vadelmia tai laittaa punaherukoiden tilalle muita marjoja.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Äitienpäivän vadelmakakku kaurakeksilläMansikkapiirakka karkkivaahdollaMansikkapiirakka karkkivaahdollaMansikka-lakritsipiirasMansikka-Marianne MuropiirasGeisha-punaherukkaleivokset
LeivoksetSuklaaleivoksetMarjapiirakkaYstävänpäiväÄitienpäiväKevään juhlatPäivän reseptiHuomenta SuomiAjankohtaistaArjan LeivontanurkkaMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset
  • 26.10.202012:34
    Hellapoliisi

    Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 23.11.201707:29
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Kristan "Makea metsä"

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset