Salmiakkista: Mallan suussasulavat Kick-kuppikakut
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Malla valmisti salmiakki-haasteessa kuppikakkuja Kick-patukoista.
Cupcakes
- 200g huoneenlämpöinen voi
- 1,5dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 3dl karkea vehnäjauho
- 2tl leivinjauhe
- 100g valkosuklaa
- 80g turkinpippurirouhe
- 2tl lakritsinjuurijauhe
- 1dl täysmaitoa
Kuorrutus
- 8 kick-patukkaa
- 2/3pss turkinpippurirouhetta
- 1,5dl kuohukermaa
- 150g valkosuklaata
- 1,5dl kuohukermaa
- mustaa ja valkoista pastaväriä
Koristelu
- 5 kick-patukkaa
- 100g valkosuklaarouhetta
Tarvikkeita
- keskikokoisia pahvisia kovia kestäviä cupcake-vuokia
- pursotinpusseja
- erilaisia tylloja, halk. n. 1cm
- kaulin
Valmistusohje
1. Valmista salmiakkikuorrutus; Sulata kickit ja turkkarit kuohukermaan. Laita kylmään.
2. Valmista valkosuklaaganache; sulata valkosuklaa kuohukermaan, laita kylmään.
3. Laita uuni 170˚C. Valmista kuppikakut; Vaahdota voi, lisää sokeri ja vaahdota. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa varovasti sekoittaen.
5. Jaa 12:een kuppikakkupahviin. Paista n. 20min.
6. Vaahdota kuorrutteet, värjää salmiakkinen mustaksi ja ganache valkoiseksi.
7. Laita pursotuspusseihin ja yhdistä pussit. Kuorruta cupcaket.
8. Valmista kick-ruusut. Kauli kick patukka ohueksi, rullaa ja leikkaa paloja. Koristele cupcaket ruusuilla sekä valkosuklaakierteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa