Salmiakkista: Mallan suussasulavat Kick-kuppikakut

Eps.3.Salmiakkiasta.MALLA
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Malla valmisti salmiakki-haasteessa kuppikakkuja Kick-patukoista.

Cupcakes

  • 200g huoneenlämpöinen voi
  • 1,5dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3dl karkea vehnäjauho
  • 2tl leivinjauhe
  • 100g valkosuklaa
  • 80g turkinpippurirouhe
  • 2tl lakritsinjuurijauhe
  • 1dl täysmaitoa

Kuorrutus

  • 8 kick-patukkaa
  • 2/3pss turkinpippurirouhetta
  • 1,5dl kuohukermaa
  • 150g valkosuklaata
  • 1,5dl kuohukermaa
  • mustaa ja valkoista pastaväriä

Koristelu

  • 5 kick-patukkaa
  • 100g valkosuklaarouhetta

Tarvikkeita

  • keskikokoisia pahvisia kovia kestäviä cupcake-vuokia
  • pursotinpusseja
  • erilaisia tylloja, halk. n. 1cm
  • kaulin

Valmistusohje

1. Valmista salmiakkikuorrutus; Sulata kickit ja turkkarit kuohukermaan. Laita kylmään.

2. Valmista valkosuklaaganache; sulata valkosuklaa kuohukermaan, laita kylmään.

3. Laita uuni 170˚C. Valmista kuppikakut; Vaahdota voi, lisää sokeri ja vaahdota. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa varovasti sekoittaen.

5. Jaa 12:een kuppikakkupahviin. Paista n. 20min.

6. Vaahdota kuorrutteet, värjää salmiakkinen mustaksi ja ganache valkoiseksi.

7. Laita pursotuspusseihin ja yhdistä pussit. Kuorruta cupcaket.

8. Valmista kick-ruusut. Kauli kick patukka ohueksi, rullaa ja leikkaa paloja. Koristele cupcaket ruusuilla sekä valkosuklaakierteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!