Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Heljä valmisti salmiakki-haasteessa näitä mustavalkoisia leivonnaisia. Nam!

pohjataikina

  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl (noin 100g) sulatettua voita
  • 1,5 dl maitoa
  • 250g vahvoja salmiakkikarkkeja murskattuna (esim. Rainbowin Hot Mix- pussi)

kuorrute

  • 100g voita
  • 6dl tomusokeria
  • 1 dl Haganol Apteekin salmiakki –mixeriä

koristelu

  • noin 100g valkosuklaata sulatettuna
  • 100g mustaa sokerimassaa
  • 100kpl pehmeitä hopeakuulia

Valmistusohje

1.    Murskaa kovat salmiakkikarkit tehosekoittimella.

2.    Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe taikinaan. 

3.    Lisää taikinaan sulatettu voi sekä maito ja salmiakkimurska. Sekoita.

4.    Säädä vuoka noin 22cm x 32cm. Suihkuta spray reunavuokaan. Levitä taikina vuokaan.

5.    Paista 175 asteessa noin 25-30min. Valmista kuorrute ja anna sen jäähtyä esim. laittamalla kattila kylmään veteen.

6.    Ota torttu pois uunista. Irrota vuoka tortusta. Jäähdytä torttu. Kun torttu on jäähtynyt, päällystä se salmiakkikuorrutteella. Levitä kuorrute pohjan päälle varovasti ohuella lastalla.

7.    Pursota valkosuklaa salmiakin päälle pursotinpussilla ruutukuvioksi. Laita jähmettymään jääkaappiin. Tee jähmettymisen aikana sokerimassasta ruutukuviot muotin avulla.

8.    Ota torttu pois jääkaapista ja leikkaa se 12 palaksi leikkuulaudan päällä. Koristele jokainen pala mustilla sokerimassaruuduilla ja hopeakuulilla.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.