Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salmiakkista: Heljän "Elämä on joskus ihan mustavalkoista" -leivokset

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 11.10.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Heljä valmisti salmiakki-haasteessa näitä mustavalkoisia leivonnaisia. Nam!

pohjataikina

  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl (noin 100g) sulatettua voita
  • 1,5 dl maitoa
  • 250g vahvoja salmiakkikarkkeja murskattuna (esim. Rainbowin Hot Mix- pussi)

kuorrute

  • 100g voita
  • 6dl tomusokeria
  • 1 dl Haganol Apteekin salmiakki –mixeriä

koristelu

  • noin 100g valkosuklaata sulatettuna
  • 100g mustaa sokerimassaa
  • 100kpl pehmeitä hopeakuulia

Valmistusohje

1.    Murskaa kovat salmiakkikarkit tehosekoittimella.

2.    Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe taikinaan. 

3.    Lisää taikinaan sulatettu voi sekä maito ja salmiakkimurska. Sekoita.

4.    Säädä vuoka noin 22cm x 32cm. Suihkuta spray reunavuokaan. Levitä taikina vuokaan.

5.    Paista 175 asteessa noin 25-30min. Valmista kuorrute ja anna sen jäähtyä esim. laittamalla kattila kylmään veteen.

6.    Ota torttu pois uunista. Irrota vuoka tortusta. Jäähdytä torttu. Kun torttu on jäähtynyt, päällystä se salmiakkikuorrutteella. Levitä kuorrute pohjan päälle varovasti ohuella lastalla.

7.    Pursota valkosuklaa salmiakin päälle pursotinpussilla ruutukuvioksi. Laita jähmettymään jääkaappiin. Tee jähmettymisen aikana sokerimassasta ruutukuviot muotin avulla.

8.    Ota torttu pois jääkaapista ja leikkaa se 12 palaksi leikkuulaudan päällä. Koristele jokainen pala mustilla sokerimassaruuduilla ja hopeakuulilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Yksisarviskakku, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Suussa sulavan suklaiset porkkanakakkupuikot, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: Lahen näkönen kakku, LauriKoko Suomi leipoo: Pala rakkautta (suklaakakku) Salmiakkista: Artun SalmiakkibisketitSalmiakkista: Mallan suussasulavat Kick-kuppikakut
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivoksetJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti