Salaattikakku: Emmin Könkäänkutsu
Koko Suomi Leipoo -ohjelman kolmannen kauden neljännessä jaksossa tehtiin näyttäviä salaattikakkuja. Tässä Emmin luomus!
Pohja
- 400g maalahdenlimppua
- 100g sulatettua voita
- ½dl kasvilientä
- yrttejä: 0,5 dl persilja, 0,5 dl ruohosipuli
Täyte 1
- 4 liivatelehteä
- 150g kylmäsavustettua kirjolohta
- 1 punasipuli
- 1dl ruohosipulia
- 1dl smetanaa
- 1dl kuohukermaa
- 400g maustamatonta tuorejuustoa
- 3rkl sitruunamehua
- ripaus mustapippuria
- ripaus suolaa
Täyte 2
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 2dl ruohosipulia/tilliä/persiljaa
- 1rkl sitruunanmehua
- ripaus mustapippuri
- ripaus suola
Täyte 3
- 1 Kesäkurpitsa, 1 porkkana, 4 retiisiä
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1rkl hunajaa
- ripaus suolaa, pippuria
Koristeluun
- Yrttejä: 1dl ruohosipuli, 1dl persilja, 2dl herneenverso, 1dl salaatinlehtiä, 1/2 kesäkurpitsaa, 1/2 porkkanaa, 5 retiisiä, ruohosipulinkukkia 8
Valmistusohje
Hienonna leipä tehosekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja liemi. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele puolet leipä seoksesta vuuan pohjalle ja jäähdytä.
Upota liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Kääntele vaahdon joukkoon sipulit, lohi ja yrtit. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Liuota puristetut liivatelehdet mehuun. Jäähdytä hieman ja kaada seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Tee täyte 2. samalla tavalla. Raasta kesäkurpitsa, porkkana ja retiisit. Mausta raasteet.
Levitä täyte1. Pohjan päälle. Lado seuraavaksi kesäkurpitsa-porkkana-retiisi raaste kakun päälle. Tee uusi kerros. Aloita taputtelemalla loppu leipäseos raasteen päälle. Lisää lopuksi täyte 2. kakun päälle. Anna hyytytä jääkaapissa.
Koristele runsaasti yrteillä, salaatilla, kesäkurpitsalla, porkkanalla, retiiseillä ja kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan