Sahramijuustokakku mansikkahillokkeella

Sahraminmakuinen juustokakku maistuu joulun aikaan. Jos haluat tehdä kokonaisen, ison juustokakun, 2 ½ litran vuoka sopii siihen hyvin. Juustonjuoksutetta voi ostaa apteekista.

12 hengelle

  • 6 l kulutusmaitoa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • ½ rkl juustonjuoksutetta
  • 5 dl kuohukermaa
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 500 g hienonnettuja manteleita
  • 3 kuorittua ja hienonnettua karvasmantelia
  • ½ g sahramia
  • voita vuoan voiteluun

Mansikkahilloke

  • 300 g mansikoita
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna maito varovaisesti 35-asteiseksi. Vatkaa mukaan jauhot, lisää juustonjuoksute ja sekoita, kunnes huomaat massan alkavan paksuuntua. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen levätä n. 30 minuuttia, jolloin se on jakaantunut juustomassaan ja kirkkaaseen heraan. Sekoita vielä, käsin tai sähkövatkaimella, jotta massa erottuu kunnolla.

2. Siivilöi massa siiviläliinan läpi niin että kaikki hera valuu pois, n. 1 tunti. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita juustomassa kulhoon ja vatkaa mukaan kerma, munat, sokeri, sahrami ja mantelit. Voitele 12 pientä annosvuokaa, kaada seos niihin ja paista n. 1 ½ tuntia.

3. Hilloke: Sekoita mansikat ja sokeri kattilassa. Anna seoksen sulaa hitaasti miedolla lämmöllä, kunnes mansikat tuntuvat pehmeiltä, mutta eivät mene aivan kasaan. Anna jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!