Sacherkakku Sami Garamin tapaan
Aloita helmikuu Makuja-kokki Sami Garamin suussa sulavalla herkulla. Tämä kakku on suorastaan syntisen hyvää.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 4 rkl kaakaojauhetta
- voita ja korppujauhoja
- aprikoosihilloa
- appelsiinimehua
Valmistusohje
Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä-, peruna- ja kaakaojauhot keskenään ja siivilöi nostellen munavaahdon joukkoon.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Paista 180-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes taikinaan pistettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa.
Kumoa pohja ja anna sen jäähtyä. Leikkaa halki ja kostuta puolikkaat appelsiinimehulla. Täytä aprikoosihillolla ja kuorruta kakku.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan