Sacherkakku Sami Garamin tapaan

Aloita helmikuu Makuja-kokki Sami Garamin suussa sulavalla herkulla. Tämä kakku on suorastaan syntisen hyvää.

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • voita ja korppujauhoja
  • aprikoosihilloa
  • appelsiinimehua

Valmistusohje

Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä-, peruna- ja kaakaojauhot keskenään ja siivilöi nostellen munavaahdon joukkoon.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Paista 180-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes taikinaan pistettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa.

Kumoa pohja ja anna sen jäähtyä. Leikkaa halki ja kostuta puolikkaat appelsiinimehulla. Täytä aprikoosihillolla ja kuorruta kakku.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.