Rusinainen hunajalimppu
Rusinat antavat leivälle lisämehukkuutta. Pyörittele rusinat mielellään ensin jauhoissa. Näin ne eivät takerru kiinni toisiinsa taikinassa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
1 leipään
- 8 dl ruissihtijauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 ½ tl soodaa
- 1 tl leipämausteita
- ½ dl hunajaa
- 5 dl piimää
- 1 dl rusinoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pitkulainen leipävuoka.
2. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa. Lisää hunaja, piimä ja rusinat, sekoita. Kaada taikina vuokaan.
3. Paista hieman uunin keskitason alla n. 1 tunti. Syö leipä mielellään hunajan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan