Rukiinen Minestrone keitto
Kevyt ja maukas rukiinen minestrone keitto valmistuu helposti reilussa puolessa tunnissa. Valmiin keiton voit viimeistellä vaikkapa tuoreilla yrteillä.
Neljälle hengelle
- 100 g savukinkkua
- 100 g ruis kuivapastaa
- 1 porkkana
- ½ purjo
- 50 g selleriä
- 50 g pakasteherneitä
- 1,5 l mietoa lihalientä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 3 laakerinlehteä
- suolaa
- maustepippureita
- chiliä
Valmistusohje
Leikkaa kinkku sekä juurekset suikaleiksi ja kuullota niitä kattilassa hetken aikaa. Lisää tomaattipyree sekä mausteet ja kaada lopuksi lihaliemi.
Keitä 15 minuutin ajan, lisää joukkoon ruispasta ja keitä kunnes pasta on kypsää. Lisää herneet, tarkista maku ja viimeistele keitto esimerkiksi tuoreella yrtillä. Tarvittaessa lisää nestettä.
Yhden annoksen ravintosisältö:
Energiaa 210 kcal
Proteiinia 24g (46 E%, annos on runsasproteiininen, eli tämä keittoannos pitää nälän poissa)
Hiilihydraatteja 17g (32 E%)
Kuitua 3g
Rasvaa 5g (21 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 0,7g (14% kokonaisrasvasta, annoksen rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 5,2g
Annos on kevyt, mutta koska kinkussa on paljon suolaa, lihaliemi kannattaisi valita suolattomana/vähäsuolaisena, jolloin annoksen suolamääärä putoaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje