Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rukiinen Minestrone keitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kevyt ja maukas rukiinen minestrone keitto valmistuu helposti reilussa puolessa tunnissa. Valmiin keiton voit viimeistellä vaikkapa tuoreilla yrteillä.

Neljälle hengelle

  • 100 g savukinkkua
  • 100 g ruis kuivapastaa
  • 1 porkkana
  • ½ purjo
  • 50 g selleriä
  • 50 g pakasteherneitä
  • 1,5 l mietoa lihalientä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 3 laakerinlehteä
  • suolaa
  • maustepippureita
  • chiliä

Valmistusohje

Leikkaa kinkku sekä juurekset suikaleiksi ja kuullota niitä kattilassa hetken aikaa. Lisää tomaattipyree sekä mausteet ja kaada lopuksi lihaliemi.

Keitä 15 minuutin ajan, lisää joukkoon ruispasta ja keitä kunnes pasta on kypsää. Lisää herneet, tarkista maku ja viimeistele keitto esimerkiksi tuoreella yrtillä. Tarvittaessa lisää nestettä.

Yhden annoksen ravintosisältö:

Energiaa 210 kcal

Proteiinia 24g (46 E%, annos on runsasproteiininen, eli tämä keittoannos pitää nälän poissa)

Hiilihydraatteja 17g (32 E%)

Kuitua 3g

Rasvaa 5g (21 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 0,7g (14% kokonaisrasvasta, annoksen rasvan laatu on hyvä)

Suolaa 5,2g

Annos on kevyt, mutta koska kinkussa on paljon suolaa, lihaliemi kannattaisi valita suolattomana/vähäsuolaisena, jolloin annoksen suolamääärä putoaa.

Lisää aiheesta:

Kylmä kurkku-jogurttikeittoKirkas lohikeittoRapukeittoPerunainen pinaattikeittoOsso bucoa ja rosmariiniöljyssä paistetut perunatLammas-kaalikeitto
MinestronekeittoGoGreenPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Minestronekeitto
  • 09.01.202414:00
    Jauhelihakeitto

    Vappu Pimiän minestronekeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Chili-minestronekeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Minestronekeittoa kanalla

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Talvivihannesminestrone-keitto ja tofua

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Minestronekeitto