Mainos
Mainos

4:lle hengelle

  • 2 l kantarelleja pienennettynä
  • 2 sipulia pieneksi kuutioituna
  • voita
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl sherryä
  • persiljaa / ruohosipulia
  • ripaus muskottipähkinää
  • suolaa ja pippuria
  • littanaa ruisleipää, esim. reissumies tai ruisvarras
  • juustoraastetta
  • 1 uuninkestävä ruukku / hlö

Valmistusohje

Tee ensin sienimuhennos. Kuullota sipuli voissa ja lisää kantarellit. Paista keskilämmöllä kunnes sienet alkavat muhentua. Lisää sherry, kerma ja mausta. Vuoraa tarjoiluastiat repimällä ruisleivästä sopivankokoisia paloja. Aloita rakentaminen pohjasta ja jatka ylös astian reunaan saakka. Täytä uuninkestävät astiat sienimuhennoksella, ripottele päälle juustoa ja kypsennä uunissa noin 220 asteessa. Muhennos on valmista, kun juusto on saanut kauniin värin.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.