Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rommilla maustettu omenaruukku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rommilla maustettu omenaruukku on herkullinen jälkiruoka. Kuumat omenat voi tarjoilla muun muassa vaniljajäätelön kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Raaka-aineet

  • 4 punaposkista omenaa
  • 150 g kuivattuja sekahedelmiä
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 4 cl rommia
  • 1 dl mysliä

Tarjoiluun

  • jäätelöä

Valmistusohje

Kiehauta vesi sekä sokeri kattilassa ja lisää joukkoon veitsellä pienennetyt sekahedelmät. Anna seoksen kuplia hiljaisella lämmöllä noin 10 minuutin ajan, jolloin hedelmät turpoavat ja imevät itseensä makeuden. Kaada lopuksi joukkoon rommi ja lusikoi hedelmät annosvuoan pohjalle.

Koverra omenoista siemenkota pois ja täytä se myslillä. Nosta täytetyt omenat annosvuokaan, peitä kannella ja kypsennä uunissa 200 asteessa 30 minuutin ajan.

Tarjoile kuumat omenaruukut esimerkiksi jäätelön kanssa.

Lisää aiheesta:

OmenariisiSitruunaomenat toffeekastikkeellaTamarillot sokeriliemessäManteliomenatLuumuja madeirassaOmenakätkö
OmenatKananmunatonSadonkorjuuKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Omenat
  • 15.08.202407:43
    Omenapaistos

    Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike

  • 15.08.202407:43
    Hillot

    Anun omenasose

  • 07.10.202214:50
    Hillot

    Taivaallinen omenahillo

  • 20.09.202209:35
    Omenakakku

    Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti

  • 07.10.202114:56
    Uuniomenat

    Toscaomenat