Rommilla maustettu omenaruukku on herkullinen jälkiruoka. Kuumat omenat voi tarjoilla muun muassa vaniljajäätelön kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Raaka-aineet
- 4 punaposkista omenaa
- 150 g kuivattuja sekahedelmiä
- 1 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 4 cl rommia
- 1 dl mysliä
Tarjoiluun
- jäätelöä
Valmistusohje
Kiehauta vesi sekä sokeri kattilassa ja lisää joukkoon veitsellä pienennetyt sekahedelmät. Anna seoksen kuplia hiljaisella lämmöllä noin 10 minuutin ajan, jolloin hedelmät turpoavat ja imevät itseensä makeuden. Kaada lopuksi joukkoon rommi ja lusikoi hedelmät annosvuoan pohjalle.
Koverra omenoista siemenkota pois ja täytä se myslillä. Nosta täytetyt omenat annosvuokaan, peitä kannella ja kypsennä uunissa 200 asteessa 30 minuutin ajan.
Tarjoile kuumat omenaruukut esimerkiksi jäätelön kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.