Rommilla maustettu omenaruukku
Rommilla maustettu omenaruukku on herkullinen jälkiruoka. Kuumat omenat voi tarjoilla muun muassa vaniljajäätelön kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Raaka-aineet
- 4 punaposkista omenaa
- 150 g kuivattuja sekahedelmiä
- 1 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 4 cl rommia
- 1 dl mysliä
Tarjoiluun
- jäätelöä
Valmistusohje
Kiehauta vesi sekä sokeri kattilassa ja lisää joukkoon veitsellä pienennetyt sekahedelmät. Anna seoksen kuplia hiljaisella lämmöllä noin 10 minuutin ajan, jolloin hedelmät turpoavat ja imevät itseensä makeuden. Kaada lopuksi joukkoon rommi ja lusikoi hedelmät annosvuoan pohjalle.
Koverra omenoista siemenkota pois ja täytä se myslillä. Nosta täytetyt omenat annosvuokaan, peitä kannella ja kypsennä uunissa 200 asteessa 30 minuutin ajan.
Tarjoile kuumat omenaruukut esimerkiksi jäätelön kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka