Mainos

Rommilla maustettu omena-kaurapaistos

Syksyn kahvipöydän ehdoton herkku on omenapaistos. Vaihtelua paistokseen saat käyttämällä eri hiutaleita ja mausteita. Tämä paistos on maustettu lurauksella rommia.

Vuokaan

  • 2 dl kirsikoita, luumusuikaleita tai rusinoita
  • ½ dl rommia tai likööriä (tai muutama tippa rommi- tai
  • likööriesanssia + vettä)
  • Noin 10 kotimaista omenaa (hapokasta)
  • 1 tl kanelia

Päälle

  • 150 g voita tai margariinia, voi olla laktoositon
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 4 dl Myllyn Paras (Iso) Kaurahiutaleita
  • 1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

Liota kirsikoita, rusinoita tai luumusuikaleita rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia. Lohko kuoritut omenat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet kirsikat, luumut tai rusinat liemineen sekaan. Ripottele pinnalle kanelia.

Sulata rasva ja lisää fariinisokeri, kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia. Tarjoa (vaahdotetun) vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kokeile omenoiden ja kaurahiutaleiden tilalle seuraavia: mustikat & Myllyn Paras Ruishiutaleet, puolukat & Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleet tai päärynät & Myllyn Paras Tattarihiutaleet.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!