Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rommilla maustettu omena-kaurapaistos

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Syksyn kahvipöydän ehdoton herkku on omenapaistos. Vaihtelua paistokseen saat käyttämällä eri hiutaleita ja mausteita. Tämä paistos on maustettu lurauksella rommia.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Vuokaan

  • 2 dl kirsikoita, luumusuikaleita tai rusinoita
  • ½ dl rommia tai likööriä (tai muutama tippa rommi- tai
  • likööriesanssia + vettä)
  • Noin 10 kotimaista omenaa (hapokasta)
  • 1 tl kanelia

Päälle

  • 150 g voita tai margariinia, voi olla laktoositon
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 4 dl Myllyn Paras (Iso) Kaurahiutaleita
  • 1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

Liota kirsikoita, rusinoita tai luumusuikaleita rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia. Lohko kuoritut omenat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet kirsikat, luumut tai rusinat liemineen sekaan. Ripottele pinnalle kanelia.

Sulata rasva ja lisää fariinisokeri, kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia. Tarjoa (vaahdotetun) vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kokeile omenoiden ja kaurahiutaleiden tilalle seuraavia: mustikat & Myllyn Paras Ruishiutaleet, puolukat & Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleet tai päärynät & Myllyn Paras Tattarihiutaleet.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Omena-kaurapaistosMakeat blinitTarte Tatin -paistokset omena-calvadostäytteelläMustikka-kaurakeksitOmena-rommiluumu-kirsikkapaistosKauraisat ananasmuffinit
OmenapaistosKananmunatonSadonkorjuuMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Omenapaistos
  • 15.08.202407:43
    Omenat

    Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike

  • 27.08.202111:16
    Omenat

    Micke Björklundin rapea kaura-omenapaistos

  • 27.08.201915:37
    Pannukakku

    Omena-kaurapannukakku – maailman paras pannukakku ja omena-kaurapaistos yhdistyivät taivaallisen ihanaksi herkuksi

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Amerikkalainen omenapaistos

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Kermainen omenapaistos