Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riisikiisseli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä herkullisen raikas jälkiruoka on kotoisin Intiasta. Sen voi valmistaa kätevästi etukäteen ja nostaa jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 1 litra täysmaitoa
  • 2½ dl sokeria
  • 2½ dl riisijauhoja
  • 1 tl kardemummaa
  • 4 mantelia
  • 10 pistaasipähkinää

Valmistusohje

1. Rouhi manteli ja pähkinät. Lämmitä maito kiehumispisteeseen ja sekoita samalla, jottei se pala pohjaan. Alenna lämpöä.

2. Lisää maitoon sokeri ja riisijauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vatkaten, ettei seos kokkaroidu. Keitä seosta koko ajan vatkaten, kunnes se saostuu. Siirrä kattila levyltä ja sekoita mukaan kardemumma.

3. Annostele lautasille, ripottele pinnalle pähkinä-mantelirouhetta ja nosta kiisseli kylmään tarjoiluun asti.

Lisää aiheesta:

Pehmeä riisipuuroSitruunaomenat toffeekastikkeellaKesäsoppa kirsikoillaJoulunekutRiisipuuroRiisi à la Malta ilman puuroa
RiisipuuroKiisseliMakea puuroKananmunatonGluteenitonKasvisruokaVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Riisipuuro
  • 22.12.202310:24
    Joulupuuro

    Jutta Urpilaisen joulupuuro

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pehmeä riisipuuro

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tanskalainen riisipuuro

  • 18.02.201300:00
    Keventäjät

    Helppo riisipuuro

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Riisipuuro