Raparperisose
Raikas raparperista ja omenasta keitetty sose, kokeilemisen arvoinen. Lusikallinen lämmintä sosetta vaniljajäätelön päällä on taivaallisen hyvää.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 500 g raparperia suikaleina
- 2 isoa omenaa lohkoina
- ½ dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- jäätelöä
Valmistusohje
1. Laita raparperit, omenat ja vesi kattilaan, keitä kunnes raparperi alkaa hajota.
2. Sekoita joukkoon sokeri, keitä kunnes se on sulanut. Nosta liedeltä, lisää vaniljasokeri. Tarjoillaan lämpimänä tai kylmänä jäätelön kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria