Raparperisose

Raikas raparperista ja omenasta keitetty sose, kokeilemisen arvoinen. Lusikallinen lämmintä sosetta vaniljajäätelön päällä on taivaallisen hyvää.

Neljälle

  • 500 g raparperia suikaleina
  • 2 isoa omenaa lohkoina
  • ½ dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • jäätelöä

Valmistusohje

1. Laita raparperit, omenat ja vesi kattilaan, keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

2. Sekoita joukkoon sokeri, keitä kunnes se on sulanut. Nosta liedeltä, lisää vaniljasokeri. Tarjoillaan lämpimänä tai kylmänä jäätelön kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.