Raparperiherkku
Tuore raperperiherkku pinnallaan vaniljakastikiketta saa veden herahtamaan kielelle.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
5 annosta
- 400 g raparperia
- 3 isoa omenaa
- 1 1/2 dl omenamehua
- 3/4 dl fariinisokeria
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl kanelia
Taikina
- 2 kananmunan
- keltuaista
- 1 dl sokeria
- 1 rkl kiehuvaa vettä
- 3/4 dl Ohrakasta
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 2 valkuaista
- mantelilastuja
Valmistusohje
Taikina: Vatkaa keltuaiset, sokeri ja kiehuva vesi kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.
Kaada taikina raparperipalojen ja omenalohkojen päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
Kypsennä 30 – 40 minuuttia 200 asteessa.
Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa