Mainos
Mainos

Tuore raperperiherkku pinnallaan vaniljakastikiketta saa veden herahtamaan kielelle.

5 annosta

  • 400 g raparperia
  • 3 isoa omenaa
  • 1 1/2 dl omenamehua
  • 3/4 dl fariinisokeria
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl kanelia

Taikina

  • 2 kananmunan
  • keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kiehuvaa vettä
  • 3/4 dl Ohrakasta
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 valkuaista
  • mantelilastuja

Valmistusohje

Taikina: Vatkaa keltuaiset, sokeri ja kiehuva vesi kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.

Kaada taikina raparperipalojen ja omenalohkojen päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.

Kypsennä 30 – 40 minuuttia 200 asteessa.

Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.