Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi

Kuvituskuva. Reseptikuva tulossa tv-lähetyksen jälkeen.
Kuvituskuva. Reseptikuva tulossa tv-lähetyksen jälkeen.Shutterstock
Julkaistu 12.05.2024 08:01

MTV LIFESTYLE

Ruokavaikuttaja Hanna Himanka vinkkasi Huomenta Suomessa keväisiä raparperiohjeita. Kokeile tätä makeaa herkkua! Reseptikuva tulossa tv-lähetyksen jälkeen.

Karamellisoidut pekaanipähkinät

  • 120 g pekaanipähkinöitä
  • 1 dl fariinisokeria
  • nokare voita
  • 2 rkl vettä
  • mustapippuria myllystä

Ranskankermavaahto

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • sitruunankuoriraastetta
  • Raparperihillo
  • 2,5 dl kuutioitua raparperia
  • 1 dl sokeria

Lisäksi

  • Raparperia raparperiremmeihin
  • Marenkia

Valmistusohje

Karamellisoidut pekaanipähkinät:

Mittaa pannulle kaikki paitsi pähkinät. Kiehauta muutaman minuutin ajan ja kippaa pekaanipähkinät mukaan. Sekoita ja levitä leivinpaperin päälle. Säilytä leivinpaperin alla huoneenlämmössä.

Ranskankermavaahto:

Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi ja peitä kelmulla tai pussita pursotinpussiin, säilytä jääkaapissa.

Raparperihillo:

Mittaa kattilaan sokeria ja raparperia mielesi mukaan, keittele kunnes näyttää hilloilta. (Tai katso hillosokeripussista ohje.)

Kasaa jälkiruoka:Annostele jälkiruokakippoihin ranskankermavaahtoa, murustettua (esim. kaupan) marenkia, lusikallinen raparperihilloa, pari karamellisoitua pekaanipähkinää ja viimeistele pakastimesta otetulla raparperiremmillä ja syötävillä kukilla. Nauti heti, remmi sulaa minuutissa!


Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pikkutuntien paahteinen raparperipavlova, Juulian reseptiMinna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakkuKoko Suomi leipoo: Lehtikuohu-minipavlovatVieläkö raparperi pukkaa uutta vartta? Pyöräytä herkullinen piirakka tällä reseptilläHasselpähkinäpavlovaRaparperikakku vaniljakastikkeella
RaparperiVaahtoHuomenta SuomiJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Raparperi
  • 9.6.09:25
    Raparperipiirakka

    Nopea raparperi-kaurapaistos

  • 11.06.202413:41
    Raparperipiirakka

    Hanna Sumarin raparperipaistos

  • 28.05.202416:30
    Booli

    Kesäinen raparperibooli

  • 12.05.202408:01
    Vaahto

    Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi

  • 12.05.202408:00
    Leipä

    Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät