Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi

shutterstock_622372109
Kuvituskuva. Reseptikuva tulossa tv-lähetyksen jälkeen. Shutterstock

Ruokavaikuttaja Hanna Himanka vinkkasi Huomenta Suomessa keväisiä raparperiohjeita. Kokeile tätä makeaa herkkua! Reseptikuva tulossa tv-lähetyksen jälkeen.

Karamellisoidut pekaanipähkinät

  • 120 g pekaanipähkinöitä
  • 1 dl fariinisokeria
  • nokare voita
  • 2 rkl vettä
  • mustapippuria myllystä

Ranskankermavaahto

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • sitruunankuoriraastetta
  • Raparperihillo
  • 2,5 dl kuutioitua raparperia
  • 1 dl sokeria

Lisäksi

  • Raparperia raparperiremmeihin
  • Marenkia

Valmistusohje

Karamellisoidut pekaanipähkinät:

Mittaa pannulle kaikki paitsi pähkinät. Kiehauta muutaman minuutin ajan ja kippaa pekaanipähkinät mukaan. Sekoita ja levitä leivinpaperin päälle. Säilytä leivinpaperin alla huoneenlämmössä.


Ranskankermavaahto:

Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi ja peitä kelmulla tai pussita pursotinpussiin, säilytä jääkaapissa.


Raparperihillo:

Mittaa kattilaan sokeria ja raparperia mielesi mukaan, keittele kunnes näyttää hilloilta. (Tai katso hillosokeripussista ohje.)

Kasaa jälkiruoka:
Annostele jälkiruokakippoihin ranskankermavaahtoa, murustettua (esim. kaupan) marenkia, lusikallinen raparperihilloa, pari karamellisoitua pekaanipähkinää ja viimeistele pakastimesta otetulla raparperiremmillä ja syötävillä kukilla. Nauti heti, remmi sulaa minuutissa!

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!