Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
![Copyright: Shutterstock. Photographer: juefraphoto. shutterstock_622372109](https://im.mtvuutiset.fi/image/8728794/landscape16_9/1600/900/91f5c7bddc25f5d285dd95bef35f74c2/zV/shutterstock-622372109.jpg)
Ruokavaikuttaja Hanna Himanka vinkkasi Huomenta Suomessa keväisiä raparperiohjeita. Kokeile tätä makeaa herkkua! Reseptikuva tulossa tv-lähetyksen jälkeen.
Karamellisoidut pekaanipähkinät
- 120 g pekaanipähkinöitä
- 1 dl fariinisokeria
- nokare voita
- 2 rkl vettä
- mustapippuria myllystä
Ranskankermavaahto
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
- sitruunankuoriraastetta
- Raparperihillo
- 2,5 dl kuutioitua raparperia
- 1 dl sokeria
Lisäksi
- Raparperia raparperiremmeihin
- Marenkia
Valmistusohje
Karamellisoidut pekaanipähkinät:
Mittaa pannulle kaikki paitsi pähkinät. Kiehauta muutaman minuutin ajan ja kippaa pekaanipähkinät mukaan. Sekoita ja levitä leivinpaperin päälle. Säilytä leivinpaperin alla huoneenlämmössä.
Ranskankermavaahto:
Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi ja peitä kelmulla tai pussita pursotinpussiin, säilytä jääkaapissa.
Raparperihillo:
Mittaa kattilaan sokeria ja raparperia mielesi mukaan, keittele kunnes näyttää hilloilta. (Tai katso hillosokeripussista ohje.)
Kasaa jälkiruoka:
Annostele jälkiruokakippoihin ranskankermavaahtoa, murustettua (esim. kaupan) marenkia, lusikallinen raparperihilloa, pari karamellisoitua pekaanipähkinää ja viimeistele pakastimesta otetulla raparperiremmillä ja syötävillä kukilla. Nauti heti, remmi sulaa minuutissa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka